PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133330
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Jakim cudem Logan pamięta wydarzenia jakie działy się w okresie II wojny światowej, skoro jak wiadomo Stryker strzałem w głowę wywołał u niego amnezję?

jamkalukasz

Też mnie to zastanawia... I jak mu odrosły pazury???

ocenił(a) film na 7
Alexandra3663

Jeśli chodzi mu o pazury, to wszystko się zgadza. Rosomakowi chyba wszystko jest w stanie odrosnąć (poza głową i mam na myśli filmy a nie komiksy) tak więc odrośnięcie jego "oryginalnych" pazurów po odcięciu tych z adamantium było jak najbardziej logiczne.

ocenił(a) film na 7
jamkalukasz

Nie do końca logiczne. Nie całe pazury z adamantium zostały usunięte lecz została odcięta tylko jakaś część. Także jego oryginalne pazury nie mogły teoretycznie wyjść bo blokowały je te co zostały z adamantium.

użytkownik usunięty
hupcio

pazury były pokryte adamantium. Więc jeśli pokryte adamantium pazury zostają odcięte to nic nie blokuje możliwości odrośnięcia pazurów "oryginalnych"

ocenił(a) film na 9

Tu też mendo lewacka przyplątałeś się by donosić??

ocenił(a) film na 7

Chyba muszę Ci przyznać rację

ocenił(a) film na 8
jamkalukasz

Chodzi może o to, że twórcy olali wydarzenia z "Origin: Wolverine", co było mówione jeszcze przed premierą.

ocenił(a) film na 7
Demolishor2

Ok, ale przyjmując to co napisałeś, wspomnienia Logana z II WŚ nadal pozostają zagadką. W X-Men 1/2/3 nie jest co prawda napisane jak dokładnie stracił on pamięć (prawdopodobnie jako skutek operacji wszczepienia adamantium), ale pozostaje faktem że nie pamięta on nic ze swojej przeszłości.

ocenił(a) film na 10
jamkalukasz

W 'The Wolverine" po scenie na Nagasaki, gdy Logan "budzi się" koło Jean, jest to wyjaśnione. Ona pyta się go, co mu się śniło, on odpowiada, że Nagasaki, a ona w tedy "Not for a back", czyli, że wspomnienia, które do niego powracały, nie były z aż tak wczesnego czasu. Czyli mu się to po prostu przypomniało. Jestem maniaczką, wiem ale mam nadzieję, że pomogłam :)

ocenił(a) film na 8
jamkalukasz

Xavier przecież mówił, że wspomnienia Logana będą wracać z czasem, a jego umysł poprostu wymaga czasu.
Przypomniał to sobie, tak samo jak wracały jego wspomnienia w snach i w bazie pod jeziorem Alkali Lake w X2 gdy zobaczył sprzęt do wszczepiania adamantium.

ocenił(a) film na 7
jamkalukasz

Nie zapominajmy o tym że wedlug komiksu Wolverinowi wymazano pamięć kiedy wszczepiono mu Adamentium. Wszystkie jego wspomnienia po tym okresie moga byc prawdziwe lub nie (zaszczepiono w jego umysł falszywe wspomnienia) nie zmienia to jednak faktu że pamięć mu wymazano i możliwe że akurat II Wojnę Światową też

ocenił(a) film na 7
jamkalukasz

Przecież już w X-Menach wracała mu szczątkowa pamięć. A wydarzenia w Wolverinie dzieją się już później.