Jakim cudem Logan pamięta wydarzenia jakie działy się w okresie II wojny światowej, skoro jak wiadomo Stryker strzałem w głowę wywołał u niego amnezję?
Jeśli chodzi mu o pazury, to wszystko się zgadza. Rosomakowi chyba wszystko jest w stanie odrosnąć (poza głową i mam na myśli filmy a nie komiksy) tak więc odrośnięcie jego "oryginalnych" pazurów po odcięciu tych z adamantium było jak najbardziej logiczne.
Nie do końca logiczne. Nie całe pazury z adamantium zostały usunięte lecz została odcięta tylko jakaś część. Także jego oryginalne pazury nie mogły teoretycznie wyjść bo blokowały je te co zostały z adamantium.
pazury były pokryte adamantium. Więc jeśli pokryte adamantium pazury zostają odcięte to nic nie blokuje możliwości odrośnięcia pazurów "oryginalnych"
Chodzi może o to, że twórcy olali wydarzenia z "Origin: Wolverine", co było mówione jeszcze przed premierą.
Ok, ale przyjmując to co napisałeś, wspomnienia Logana z II WŚ nadal pozostają zagadką. W X-Men 1/2/3 nie jest co prawda napisane jak dokładnie stracił on pamięć (prawdopodobnie jako skutek operacji wszczepienia adamantium), ale pozostaje faktem że nie pamięta on nic ze swojej przeszłości.
W 'The Wolverine" po scenie na Nagasaki, gdy Logan "budzi się" koło Jean, jest to wyjaśnione. Ona pyta się go, co mu się śniło, on odpowiada, że Nagasaki, a ona w tedy "Not for a back", czyli, że wspomnienia, które do niego powracały, nie były z aż tak wczesnego czasu. Czyli mu się to po prostu przypomniało. Jestem maniaczką, wiem ale mam nadzieję, że pomogłam :)
Xavier przecież mówił, że wspomnienia Logana będą wracać z czasem, a jego umysł poprostu wymaga czasu.
Przypomniał to sobie, tak samo jak wracały jego wspomnienia w snach i w bazie pod jeziorem Alkali Lake w X2 gdy zobaczył sprzęt do wszczepiania adamantium.
Nie zapominajmy o tym że wedlug komiksu Wolverinowi wymazano pamięć kiedy wszczepiono mu Adamentium. Wszystkie jego wspomnienia po tym okresie moga byc prawdziwe lub nie (zaszczepiono w jego umysł falszywe wspomnienia) nie zmienia to jednak faktu że pamięć mu wymazano i możliwe że akurat II Wojnę Światową też