PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133325
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Film jest dość dobry, ale mógł być lepszy. Mam pytanie dlaczego ma szpony z drewna a później w
innych nadal z metalu. Czy je mu ktoś dorobił

ocenił(a) film na 7
Turkisz80

Ale tu debata rozchodzi się o to że podobno stracił adamantium:P Zadałem pytanie co do długowieczności a tą zaczynał wysysać starzec pod koniec filmu, to paskudstwo jedynie spowalniało jego regeneracjie o czym wspomniałeś.

ocenił(a) film na 8
bigdady33

z drewna xd

ocenił(a) film na 8
bigdady33

Czytałeś kiedys komiksy o Wolverinie?

ocenił(a) film na 8
bigdady33

Nie drewno ale kości, nie metal ale adamantium

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

A adamantium toooo? Tak jest! METAL!!! 5 punktów dla gryfindoru :D

ocenił(a) film na 3
bigdady33

Mnie też zdziwiła scena po napisach końcowych. Bo w sumie nie jest powiedziane, że stary wyssał mu adamantium tylko ze szponów. Przecież mógł go wyssać z całego szkieletu Logana. Ale żeby się tego dowiedzieć, trzeba by było przeskanować ciało Wolverina.

ocenił(a) film na 5
bigdady33

to ja pójdę z pytaniem dalej...jestem po najnowszym x-menie i w nim Logan znowu miał adamentowe szpony....jak to niby wyjaśnić skoro w tym adamant został mu wyssany i miał szpony kostne? nie znalazłam nigdzie info że ma być gdzieś kolejny Wolverin a w nim by mogli wyjaśnić tak w ogóle dlaczego znowu z kostnych miał adamantowe....mnóstwo nieścisłości między jednym a drugim filmem mimo, że niby mają się łączyć w całosć bo przecież końcowa scena wskazuje jasno na powiazanie do najnowszego x-mena.....

ocenił(a) film na 7
Serenity_Kusicielka

Właściwie to ma wyjść nowy wolverine ale niewiadomo jeszcze kiedy... Jednak muszę się zgodzić. Taksamo na koniec filmu widzimy Logana który wrócił już do przyszłości lecz nie wiemy jakie ma szpony/ kostne czy metalowe, tak samo pod koniec filmu gdy zostaje wyłowiony z wody, to wtedy to jest Raven która jest zmieniona w Strikera, więc nie mógł Logan przejść tej operacji co musi oznaczać, że w przyszłości Logan ma szpony z kości co jest dla mnie osobiście dość przykre gdyż zawsze myśląc o Wolverinie myślałem o jego niezniszczalnych szponach

Avengers_filmweb

Z tego co wiem planują uśmiercić wolverina(tak całkowcie) z powodu znudzenia postacią, może kolejna częśc coś pokaże. W końcu zmienił się czas i wszystkie częście do tyłu są nie ważne.

ocenił(a) film na 10
Serenity_Kusicielka

Te adamantium które zostało "wszczepione" dla Wolverina to tak zwane Adamantium Beta. Działa to tak że nawet gdy ktoś zetnie adamantowe szpony i pojawią się kostne to te kostne szpony po jakimś czasie znów są pokrywane adamantem.

ocenił(a) film na 5
speed10353

a to taki trik niby zastosowali... ale nigdy nie zetknęłam się z określeniem adamantium beta....