PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133325
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine
GotTheLife

Właśnie...dlaczego nie mogą kręcić filmów z których kasy nie ma?? Jak nasi sąsiedzi czesi albo super film o bezrobotnym górniku z Armenii któremu kradną jedyną parę butów....nie komercyjne filmy powinni robić czyli np takie systemem laleczek na patykach i nikt by nie mówił że to dla kasy robione :P Boże zlituj się nad tym wyżej....

ocenił(a) film na 8
kosciej_99

Popieram

ocenił(a) film na 6
tihomax

Zastanów się po co zamierzają kręcić kontynuację. Gdyby było więcej takich, jak ty to na drugą część nie mielibyśmy co liczyć.
Ja z ogromną chęcią obejrzę.

tihomax, ale kogo ty właściwie popierasz? kosciej_99 czy głupiego autora filmu??

nemesisswan

No racja, powinni puszczać w ogóle sam czarny obraz i cieszyć się, że ludzie nie przychodzą i zysków nie ma. Człowieku, nic byś nie oglądał, jakby komercji nie było. Myślisz, że ci ludzie to co, organizacja charytatywna? Kręcą filmy, bo kasa z tego idzie.
A Wolverine był świetny, jak zreszta pozostali X-meni, ale przyznam że wolę ich wszystkich razem, wtedy to już w ogóle świetne obrazy wychodzą. Czekam głównie na następna część X-menów!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
GotTheLife

Podobno najpierw chciano się skupić jedynie na wątku japońskim ale wytwórnia stwierdziła, że ok, ale pod warunkiem iż powstanie film 'wprowadzenie' żeby każdy niewtajemniczony mógł się skapnąć o co c'mon z tym wolverinem. I tak powstał pierwszy film geneza, a teraz dopiero drugi, który na początku miał być tym jedynym.
Trochę zawiłe.

ocenił(a) film na 6
DzieckoCienia

Jestem, że tak się wyrażę fanem Xmena, ale filmy mnie trochę złościły, bo kręciły się wokół Wolverina. Kiedy w bajce i komixxach był równy podział akcji. Jednak wielki + dla Hugha Jackmana za najlepiej wykreowaną postać komiksową w filmie, czekam na następną część. Co do Filmu Xmen - Ciekawe co by wymyślili skoro niema Cyklopa, Rouge, Mistyczki, Fenixa, Xaviera, a Magneto na nowo zbiera moce? Orgins dwa to raczej jest to samo co Xmen 1 i 2, więc nie rozumiem po co kręcić kolejną część

czesiol

zgadzam sie. powinni kontynuować x-menów, a nie puszczać drugą część o wolverinie. wystarczy że wolverine odgrywa główną role we wszystkich częściach.

Ronnie8

Ja akurat jestem fanką Wolverine'a i bardzo mnie cieszy kolejna część z moim ulubionym bohaterem w roli głównej. Chociaż chętnie też obejrzałabym produkcje dotyczące życia innych X-Men'ów.

SirNat

Pierwsza część filmu jak zauważyliście jest początkiem Wolverine'a dopiero później się dowiedział że jest mutantem i tak się akcja rozkręcała,na końcu filmu jak każdy zauważył spotkali się z tym całym co prowadzi ten klub tych mutantów więc jak komuś nie pasowało że volwerin był sam to jestem pewny że akcja rozkręci się w kontynuacji i wszyscy zaczną działać razem,jeśli chodzi o tym forum to widzę że większość osób to krytycy filmowi którzy mają swoje zdanie,nie powiem co mi się nie podobało bo dawno filmu nie widziałem a bym musiał sobie poprzypominać ale dla mnie na pierwszy rzut oka mi się podobał pomysł jest świetny ale nie każdemu może się podobać każdy ma swój gust filmowy i trzeba to też zaakceptować.

GotTheLife

Według mnie jedynka była super

delusion13

Ale zgodności z komiksu nie było tam za grosz. Pomieszali pare pokoleń mutantów . Kilka osób nawet było po ,,nie tej stronie mocy , co trzeba"

GotTheLife

Ludzie opanujcie się trochę !
Jakbyście choć trochę pomyśleli to byście wiedzieli o co mi chodzi zamiast tak pieprzyć !

Komercja zawsze była , tylko dawniej mniejsza ale staje się coraz większa !
To jest proste że ktoś robi film i dostaje za niego hajs ja to rozumiem niC do tego nie mam , to jest praca !
Pracujesz to dostajesz hajs , w tym przypadku oni mają zajebiście bo ta praca to jest ich pasją , ich życiem : )

Chodzi mi oto że takie papki dla mas jak właśnie ten film , to coraz bardziej twórcy mają widza w Dupie !
Masz ku#wa widzu masę durnych akcji , bijatyki , wybuchy itp. setki plastikowych bohaterów , tysiące tandetnych dialogów ,
które mogły by być choć trochę śmieszne !
Nie niestety nie dość że brak humoru , brak ciekawej fabuły , to na dodatek koszmarnie cienkie efekty specjalne !
Nie mam nic przeciwko filmom " Wyłącz mózg i oglądaj " bo np: Bardzo mi się podobała 1 Transformery ale
zawsze stawiam na jakość !
Takie filmy to czysta rozrywka więc dobrze niech ją zrobią , w takich filmach co jest najważniejsze ? Akcja . . .
No właśnie więc niech ją zrobią ciekawą i dobrze wykonaną .
Transformery - Mocne 7 +
X-Men Origins: Wolverine Mocne - 2

Chcecie robić 2 i zarabiać obrzydliwe wielkie pieniądze a proszę bardzo , ja wam nie bronie , jeszcze mogę nawet pójść do kina na tą papkę Ale postawcie Głownie na ciekawą fabułę i dobrze wykonane pomysłowe akcje i w miarę znośne aktorstwo !
Bo jeśli macie znów zrobić wielką kaszanę która tak naprawdę może się tylko podobać dzieciom no i osobą które zachwycają się byle czym , takich osób jest Mesę , nawet osobiście znam takich wielu , nie oszukujmy się kochani taka jest Prawda ! !
To możecie mnie pocałować w Dupę !

Zrobisz coś dobrze , zostanie nagrodzone , dobrze ocenione przez krytyków ,widzów a przy tym masz olbrzymia komercję to jak najbardziej ci gratuluję ,wręcz podziwiam !
A nie , zrobisz gniota roku a masz okropnie wielką komercję to ci mówię - spieprzaj dziadu !

GotTheLife

zauważ, że za kamerą stanie Aronofsky, koleś od Pi i Requiem dla snu, to jest powód dla którego warto zobaczyć ten film