PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133325
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Będą adamantytowe szpony czy te kościane w kolejnej części?

wiaczo

bump

ocenił(a) film na 8
wiaczo

Też się zastanawiam jakie będą. Właśnie za szponki polubiłem Rosomaka a tu taki ch*j. Mam nadzieję, że w następnej części X-men'ów dorobią mu adamantowe ;)

wiaczo

Czy jest jakieś potwierdzone info o tych szponach ?

Haszumpek3

Oglądnąłem trailer http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-32074 i w 1:43 widać szpony z adamantu.

Ale tu rodzi się pytanie, w którym roku rozgrywał się Origins, bo przed nim to miał "kościste", a przecież w trailerze słyszymy, że obudzi się "w młodszym ciele"...

wiaczo

jak myślicie mam racje?
wydaje mi się, że znalazłem błąd w filmie otóż, po napisach końcowych jest prolog nowego filmu prawda?
pokazany jest tam Wolverin, który nagle widzi Magneto i próbuje go zabić, ale Magneto zawiesza go i nie może się ruszyć, a jak wiemy Magneto może manipulować tylko Metalem, więc nasuwa się pytanie jak on nim manipuluje skoro wiemy, że Yashida odebrał mu adamantium z kości... i tutaj zauważam BŁĄD W FILMIE!! :D

ocenił(a) film na 8
Dawid190419

Nie zabral mu calego adamantium tylko usunal szpony

ocenił(a) film na 6
lukesp1985

Dokładnie a to co było wysysane to healing factor. :P W nowych X-Men wyjaśnią pewnie skąd znowu metal na pazurach.

saitek

To akurat łatwe - Logan dostał przydział w spec jednostce szukającej adamtyd. Działo się to w późnych latach 60' (bo aresztowali ich w czasie wojny w Wietnamie). Parę lat później ścinał drzewa w Kanadzie i został wrobiony dzięki czemu dostał szpony z metalu. To oznacza, że najpóźniej w 1972-3 stał się o parę kilo cięższy ;)
W trailerze mówi się, że się "obudzi w młodszym ciele" - jeśli akcja filmu będzie dziać się po 1973-4 to obudzi się już młodszym ciele, ale już "ulepszonym" przez US Army :)

Mam nadzieję, że nie jest to jakoś zagmatwanie napisane :)

ocenił(a) film na 6
wiaczo

Rozumiem, że to twoja inwencja twórcza?:D Adamantyd to jakieś nowe tłumaczenie adamantium? No ja to wiem, że będzie w młodszym ciele ale czy jego starsza wersja z przyszłości w trailerze nie miała też pazurów metalowych?

saitek

Pokaż mi gdzie jest napisane jak mam odmieniać neologizm jakim jest to całe "adamantium" ;)

Oglądnąłem trailer i nie niestety nie zauważyłem sceny z przyszłości w której wysuwałby pazurki :/

ocenił(a) film na 6
wiaczo

Heh nie wiem czy w języku polskim jest taka swoboda w odmianie słów zagranicznych nawet jeśli to słówko zostało wymyślone tylko na potrzeby komiksu. No ja nie pamiętałem czy pokazywali...nie pokazywali mówisz..więc na razie żadnych błędów nie ma jeśli chodzi o zgodność w tej materii. :D