PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133325
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Witam. Jedynym motywem, ktory mi sie bardzo nie podobal to strata przez wolverina adamantiowego szkieletu (nie
wiem czy wlasciwie odmieniam slowo adamantium czy tam ademantium w zaleznosci od tlumaczenia) . Wolverin
charakteryzowal sie wlasnie tym metalowym szkieletem i niezniszczalnoscia , a powrot do koscianych pazurow z ktorejs
z pierwszych czesci nie specjalnie mi sie podoba , a zapewne bd kontynuacja tej serii i znowu ogladac logana z
koscianym szkieletem bd dosc trudno , ale kwestia przyzwyczajenia .

ocenił(a) film na 6
Darthalex

Masz Pan racje. Dla mnie to też coś czego nie mogę przeboleć...

Darthalex

Przecież on mu nie wyssał adamantium z organizmu, ino odciął pazury

ocenił(a) film na 8
Jumperk

Widze ze ktos tutaj nieuwaznie ogladal ;p Obejrzyj sobie jeszcze raz koncowa scene , w pewnym momencie ewidentnie widac ze wysysa adamantium , a w nastepnym ujeciu jak go zabija to spojrz na jego pazury ... sa juz kosciane tak jak na poczatku

Darthalex

yyy a czy to całe adamantium nie dostał w genezie??? dopiero tam dostał wzmocnione pazury i chyba kości też. A dziadkowi nie zależało na tym żelastwie tylko chciał "wyssać" to co daje Loganowi moc regeneracji! :) bo jak wspomina ta cała kobieta-jaszczurka (blondi) ten robo-samuraj jak Logana kości i pazurki, są zbudowane właśnie z tego super wytrzymałego adamantium czy jakoś tak :) A pazury stały się "kosciane" bo przecież te wzmocnione miał jednorazowe a tylko te kościste mogą mu odrastać. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale łamliwość pazurów )tych zwykłych) Wolverina była widoczna w filmie X-Men Geneza: Wolverin :)

Ps.: Ewidentnie ktoś tu nie oglądał uważnie :p i nie jest to bynajmniej Jumperk :) A dodam że nie jestem jakimś psycho-fanem X-Menów :)

ocenił(a) film na 7
Darthalex

Nie wysysał adamantium tylko coś z jego kości (szpik?), widać dokładnie. Jego kościane pazury później się zregenerowały, ale adamantium mu przecież nie odrośnie. Resztę ciała ma nadal z adamantium. W następnej części pewnie pominą ten motyw, albo je jakoś naprawi.

ocenił(a) film na 6
m4gu

Zgadzam się, resztę ciała nadal ma z adamantium, widać to w scenie z Xavierem i Magneto, kiedy ten przytrzymuje go tuż przed atakiem.

Darthalex

niby tak, ale w scenie po napisach magneto jakos trzyma go w ryzach przez chwile, wiec cos tam adamantium musi byc ;)

ocenił(a) film na 7
sEns_

Teraz xmeni beda dziali sie w przeszlosci i veda mogli zmienic przyszlosc, tak ze rezyser otworzyl wrota do powrotu wszystkich mutantow ktorzy nie zyja, a loganowi moga wrocic adamantowe pazury

ocenił(a) film na 8
m0t0

Sęk w tym, że adamantium to niezniszczalny metal, którego nie można było uszkodzić w żaden sposób (nawet rozpalonym do czerwoności adamantium). Wystarczy sobie przypomnieć komiksowe starcie Wolverine'a z Kapitanem Ameryka, którego tarcza wykonana była z tego samego metalu.

ocenił(a) film na 4
kondor82

Kapitan Ameryka miał tarcze z vibranium. Słabszy materiał ale odbija lepiej energie dlatego nie wgniatał go Thor swoim młotem w ziemie podczas pojedynku w lesie - iron men tez tam był ale nie pamiętam jaki to był film. http://fronttowardsgamer.com/wp-content/uploads/2012/04/Chris-Evans-The-Avengers -Captain-America-4.jpg. Dodatkowo w Genezie rozpalonym do czerwoności adamantium odciął wolverin głowę Deadpoola a on chyba miał szkielet z adiantum bo przecież miał być lepszą wersją wolverina. Inna sprawa że ten doktorek William Stryker w jednym z filmów z trylogii Xmen przechwalał się że cała tajemnica w pokrywaniu szkieletów tym metalem polega na utrzymaniu jednostajnej odpowiedniej temperatury a za każdym razem gdy tylko rozgrzane adamantium przecina zimne to je przetapia.. fart?

ocenił(a) film na 8
Alien91

Najwyraźniej coś przeoczyłem.