Początek bardzo interesujący, pózniej robi sie słabo. Ogólnie fajnie pokazana Japonia, trochę ery
techno, trochę tradycji, natomiast sama fabuła niezbyt wciągająca. Sam powód wyjazdu Wolverina
do Japonii lekko naciagany, ktory powinien wzbudzic w nim podejrzenia. Po bardzo dobrej
Pierwszej Klasie spodziewałem się wiecej.
Dziwi mnie wysoka ocena filmu - na obecna chwilę 7.0, ja daję 3.
Dodam, ze nie jestem fanem komiksu, może czytałem jakieś jak były wydawane w latach 90. X-
menów bardziej znam z kreskowek.
Lestat, zgadzam się z Twoją opinią. Dobry początek, kiepski środek, a do końca już nie dałem rady - było tak źle, że wyszedłem :(
Nota 7.0 (wg mnie 2) to chyba niestety kolejny w te wakacje po After Earth i Star Trek przykład na automaty/osoby zatrudnione do windowania ocen filmów, zaraz po ich premierze. Jak tak dalej pójdzie FW przestanie być wiarygodnym źródłem informacji...
W zasadzie podzielam Twoje zdanie. Fabuła miała potencjał, ale nie został wykorzystany. Poprzednie części były ciekawsze, mimo to dałem dość wysoką ocenę, bo X-Meny to moja ulubiona seria od Marvela i jakoś nie mogłem dać czegoś gorszego niż 8. :] A jeszcze ten Xavier i Magneto w końcówce poprawili mi humor. ;D