Moim zdaniem ten film jest nawet niezły i lepsza akcja niż w samych X -menach .Dobra była scena jak walczył Wolverine z
yakuzą na dachu pędzącego pociągu .Albo jak walczył z tym robotem to że w środku tego robota był ten dziadek który chciał
mocy Logana tego się jedynie nie spodziewałem .Ale całość niezła akurat dla mnie lepsza część niż taka Pierwsza klasa
albo Przeszłość która nadejdzie .Tutaj może i jest trochę przesadzonych wątków tak jak ten w którym Wolverine sobie
grzebał w sercu i wsadził sobie w brzuch rękę .Ale walki mogą być i sam Wolverine daje radę .Jedynie niektóre momenty
wydawały się trochę dziecinne ale ten robot ninja ujdzie .Myślałem że skupią się na przeszłości Wolverina ale pokazali jakąś
historię mającą miejsce w terazniejszości .Nie spodzIewałem się że ten dziadek nadal będzie żył i że będzie kierował tym
robotem .Ale jeszcze bardziej lepsze było jak była scena po napisach z Magneto i z Profesorem X .... No ale to był wstęp do
części kolejnej X-menów . Ogólnie to film nie jest gorszy od Genezy Wolverine i tylko niektóre momenty są przesadzone .