Jak myślicie, Wolverine przypomni sobie wszystko co zaszło przed strzałem po którym stracił pamięć?
Opis tak trochę niejasno to wyjaśnia a właśnie obejrzałem Geneze i mnie to bardzo ciekawi :)
otóż kilka razy widziałem całą serię począwszy od 1 do ostatniego bastionu, przez genezę i pierwszą klasę. w 2 części miał przebłyski z operacji choć dostał kulkę która miała skasować pamięć więc mój domysł brzmi, że może jednak odzyska wspomnienia przedstawione w pierwszym oddzielnym filmie o nim.
wiem, że to tylko kwestia domysłów ale byłoby ciekawie dla tej postaci.
Z tego co się orientuję to ta część dzieję się parę lat po genezie, a podstawowi x-meni jakieś 20 lat później, więcraczej jej nie odzyska.
Na moje oko to idzie tak:
lata 60te- x-men pierwsza klasa i x-men days of the future past
Lata 70te- oba wolveriny (udajemy, że profesor x jakimś cudem odzyskał władzę w nogach, a potem ją ponownie stracił, w komiksach tak się zdarzyło)
Lata 90te- x-men 1-3?
ja czytałem że akcja The wolverine ma być osadzona w czasie po wydarzeniach z Ostatniego Bastionu. Zastanówmy się - z opisu wynika że w Japonii ma nauczyć się kontrolować gniew. Załóżmy że po części do tego dojdzie. W częściach od 1-3 on taki nie jest. Jest mega agresywny, dziki. Tak więc The wolverine dzieje się po ostatnim bastionie i moim zdaniem, wracając do pierwotnego tematu, Wolverine może odzyskać pamięć.
Nawet jeśli działałoby się w tym czasie co mówisz, to i tak nie odzyska pamięci ponieważ wątek wolverina to przede wszystkim poszukiwanie wspomnień. W komiksie ich nie odzyskał :|
Piszesz same głupoty. "Geneza" jest prawdopodobnie niekanoniczna,a "Wolverine" ma dziać się po "Ostatnim Bastionie
Bez sensu było by robienie filmów, które nie maja nic wspólnego z pozostałymi...wszystkie filmy o X-Men są kanoniczne...nie wszyscy po prostu orientują się co miało kiedy miejsce jak słyszałem X-Men Pierwsza Klasa pokrywa się z początkiem Genezy gdy Xavier i Magneto odwiedzili Wolverine'a w barze (miało to miejsce przed wojna wietnamską jak wyczytałem) co też może oznaczać że Days Of The Future Past może się nakładać na resztę wydarzeń z Genezy...a co do The Wolverine to też słyszałem że ma mieć to miejsce po X-Men 3...pewnie jakieś przebłyski pamięci będzie miał...ale czy całkowicie ją odzyska tego nie wiem...
Okres czasu wywnioskowałam z tła, bo z reszty jest trudno stwierdzić. Owszem w Pierwszej klasie widzimy Wolverina siedzącego w barze co może (ale nie musi) wskazywać, że dzieję się to po genezie, ale z drugiej strony Charlesa w Genezie gra Patrick Stewart co wskazuje na akcję po Pierwszej klasie. Xavier na łamach komiksu tracił i odzyskiwał władzę w nogach więc jest to kwestia względna. zresztą geneza mocno odstaje od reszty filmów. To, że napisałam, że the Wolverine dzieje się zaraz po genezie jest moim błędem, a x-men future past umieściłam w latach 60tych bo większość akcji będzie się wtedy działa. Nie musisz od razu stwierdzać, że piszę same głupoty.