ej skoro doktor x umie się regenerować to dlaczego nie zregenerował sobie kończyn żeby nie musieć jeździć na wózku
Nic nie powiedział że umie się regenerować. Po prostu wykorzystał swój "talent" w inny sposób. Jaki? Obejrzyj cały X-Men 3: Ostatni Bastion.
no ok, przeniosl swoja swiadomosc do innego ciala na wyspie muir niby, ale to nie wyjasnia dlaczego wyglada tak samo. Chociaz pewnie wymysla cos w stylu ze jakis mutant tam byl ktory potrafil zmieniac wyglad innych a skoro w jego podswiadomosci nie mogl chodzic to i tak pozostalo w drugim ciele.
Podobno był to brat bliźniak ale nie jest to powiedziane w filmie. Ratner coś tam wspomniał w komentarzu do filmu, o ile dobrze pamiętam.
Jak pewnie wiesz profesorek jest telepatą i umie nawet siłą umysłu przejąć czyjąś świadomość, zasugerować coś, a nawet zabić. I tutaj odpowiedź nasuwa się sama. Jest w ciele innego faceta, który raczej nie wygląda jak on. Ale że Xawier ma swoje zdolności, to może ustawić projekcję swojej osoby pod umysły innych ludzi, by ci bez zbędnych przeszkód uwierzyli że ten żyje.
Właśnie Singer potwierdził to o czym pisałem powyżej: "Przeniósł swoją świadomość i wokół niej skonstruował nowe ciało."
Dobra rozumiem sprawę z przeniesieniem umysłu, ale dlaczego jest znów niepełnosprawny?
Mi się wydaję że nie umie on obejść swojej blokady psychicznej. Mózg przyzwyczaił się do bezwładności w dolnym odcinku ciała. Często to działa w drugą stronę u osób które straciły kończynę (czasami czują kończynę której już nie posiadają). Albo może po prostu dopiero wstał z tego szpitalnego loża i mięśnie są nierozwinięte, wiec nie ma siły chodzić.
Blokada psychiczna w jego przypadku raczej mi nie pasuje, przecież on potrafi panować nad umysłem. Co do tego wyjścia z szpitala to bardzo możliwe.
mnie ciekawi jak to bedzie z szponami wolviego w nowym filmie x-men... czy pokusza sie spowrotem przywrocic mu admantium na nich. W komiksach jak pamietam, tez przez moment magneto usunal mu cale admantium z organizmu dzieki czemu sie wydalo ze od zawsze szpony mial a nie byly wynikiem "nad miaru" admantium i po jakims czasie tego juz nie pamietam dobrze ale chyba tez magneto w wyniu nadchodzacych wojen pomogl mu udzyskac admntium... ciekawe czy w nowym filmie x-men pojda tym samym kierunku. W sensie czy magneto pomoze wolviemu w koncu walka bedzie z robotami a tam przydadza sie "metalowe" ostrza.
Mówili już o tym na comic-conie. Kitty przeniesie umysł Logana do czasów jakieś 10 lat po First Class (czyli jeszcze przed X-Men 1) do jego tamtejszego ciała. Wtedy ma jeszcze szpony pokryte adamantium
Ok, i jeszcze w sumie bo nie jestem pewien - przeniesie go w przeszłość, czy jego ciało z przeszłości w teraźniejszość ??