PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133324
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine
adam_man

Myślisz ,że to wszystko prawda ? Śmieszny jesteś ,przecież to fikcja .

victory15

victory15, ty tak na poważnie? XDXDXD haha

adam_man zgadzam się, totalnie zrąbali jego szpony... :/ jak stal przed lustrem i je oglądał, to były takie beznadziejne, że szok :/ i jeszcze ta iskra jak dotknął jednymi o drugie xD powinni coś zrobić żeby wyglądały bardziej realistycznie.

ocenił(a) film na 6
googaify

Osobiście nie wydaje mi się aby wyglądały w jakikolwiek sposób nierealnie, może po prostu bez styczności z metalem poza kuchennymi nożami nie jesteście przyzwyczajeni do takiego wyglądu metali. Jedyne co mi się nie spodobało to samo wstrzyknięcie metalu, sam się ułożył w doskonałą formę, no ale cóż... zrobili ile mogli tak aby nie zmęczyć widza.

ocenił(a) film na 8
Tpof

O rany. Co za ignorancja. Nie podobało Ci się wstrzyknięcie adamantium? Wygląda na to, że komiks jest Ci kompletnie nieznany a na podstawie komiksu właśnie powstał tamten film.

adam_man

Niby jak mieli to zrobic ? W dzisiejszych czasach takie rzeczy robi się tylko komputerowo ,więc już się powinniście przyzwyczaic . Wyglądały sztucznie i do kitu ale tak jest zawszew adaptacjach .

użytkownik usunięty
adam_man

przez chwile zastanawialem sie jak inaczej niz komputerowo mogli je dodac ale przestalem po 3 sekundach:)

adam_man

Taaa przyczepili mu widelce do pięści i przerobili komputerowo . To był sarkazm ,żeby ktoś nie napisał ,że w to wierzę .

victory15

Nie ,mogli je zrobić tak samo jak w poprzednich częściach trylogii czyli zastosować 3 wersie szponów z uchwytem na dłoń
czyli zastosować takie coś http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/howaboutthat/5165593/Hollywood- prop-and-costume-auction-Own-a-piece-of-film-history.html?image=3
Aaa poza tym mnie najbardziej w filmie rozwalił to ze adamantium to kawałek meteorytu w stałej formie :D
googaify widziałeś wersje beta filmu bez dopracowanych efektów spec. która wyciekła do sieci na miesiąc przed premierą? polepszyli wszystkie efekty tła dodali barwy i skiny kontory ale o szponach sobie zapomnieli, kiedy w kinie zobaczyłem scenę jak Logan stoi w łazience przed lustrem i ostrzy szpony to aż zal było patrzyć ze grafikom nawet kiwnąć palcem się nie chciało żeby nadać kontrast.

adam_man

Nie były zupełnie komputerowe. Ten kto kupił film na płytce widział zapewne bonusowe materiały, a na nich omawiana była między innymi kwestia szponów. Były one nakładane na ręce (no ale oczywiście, że były też dodatki komputerowe- podczas walki itp itd). Nawet chłopaczek z początku filmu biegał po planie z atrapami na rękach. Ale adamantowe pazury rzeczywiście w filmie nie wyglądają ciekawie [choć podobno wszytko robili tak jak w trylogii, a mimo to we wcześniejszych filmach są według mnie lepsze].