PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133325
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

logan

ocenił(a) film na 7

dobra Hugh powoli ma dosc nawet da sie go zrozumiec(Za duzo tej samej postaci) dlatego mam
tu liste kandydatów na Logana
mloda wersja Tom Hardy,Jon Bernthal, Josh Brolin , Dougray Scott

dawid10809

Sean Penn Sean Bean i Benicio del Toro też moim zdaniem pasują ale bean za stary zdeczka i penn też a del toro to taki jakby za ładny

jaty3

Albo gerard butler , Bradley cooper

jaty3

Jezu coo ja pisze , zobaczyłem akurat reklame kac vegas 3 i automatycznie wpisałem nazwisko coopera

ocenił(a) film na 7
jaty3

albo :Mark Wahlberg,Christian Bale,Christian Kane,,Stephen Moyer
w kwestii Victora to moze Kevin Durand z dkugimi wlosami albo Alexander Skarsgard

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Kevin Durand wcielił się już w postać Bloba więc odpada.

ocenił(a) film na 7
Vulture363

to zostaje Joe Manganiello albo Alexander Skarsgard

ocenił(a) film na 7
jaty3

Sean Bean jeszcze pasuje , ja dla Penna widze bardziej green goblina a dla del toro Morbiusa w spidermanie, gerard butler bardziej sie kwalifikuje Kravena albo Punishera ale Logan -moze

ocenił(a) film na 7
jaty3

co myslisz Thomas Jane jako Logan

dawid10809

Z tym morbiusem to nieźle trafiłeś . A thomas jane ... Niewiem może gdyby mu tak włosy przyciemnić i dać bokobrody może i był by se wolverine ale on już grał punishera i za bardzo mi się z nim kojarzy

ocenił(a) film na 7
jaty3

ale punisher ma juz idealnego aktora do roli i jak go obejrzysz to zapomnisz o punisherze z Janem , a to : Jim Cavieziel jako Logan

dawid10809

Myśle że pasuje

jaty3

W miare całkiem

ocenił(a) film na 7
jaty3

ale w zwiazku z tym ze Hugh sie starzeje ale ludzie nie widza logana w innym wykonaniu niz Hugh wiec zamiast nowego aktora proponuje komputerowo go odmlodzic

dawid10809

NIe wiem czy hujgh chciałby nawet wtedy grać

ocenił(a) film na 7
jaty3

ale mozna spróbowac z nim sie dogadac ze on nie gra ale uzycza swojej buzki ,Hugh moze by na to poszedl ,cialo T.Hardyego z twarza HUGH Jackmana

ocenił(a) film na 6
dawid10809

Tylko po co? Generalnie w komiksach Logan zawsze wygląda jak ~40 lat.
To jest postać która powinna wyglądać na lekko podstarzałą;)

ocenił(a) film na 7
Dealric

moze i powinna tak wygladac....moze chce zeby za jakis czas byla zmiana aktora bo niektóre postacie zwiazane z Loganem sa niedopracowane w filmach

ocenił(a) film na 6
dawid10809

W filmach o X-menach generalnie nic nie jest dopracowane.
Geneza to gówno, a całą starą trylogię starają się teraz naprawić. Przynajmniej obrali dobry sposób umożliwiający wykorzystanie dobrej historii.

ocenił(a) film na 7
Dealric

w trylogii jednymi postaciami niedopracowanymi byli : juggernaut,sabretooth , lady deathstrike

ocenił(a) film na 6
dawid10809

O spieprzeniu takich postaci jak Juggernaut czy Lady to jedno. Wiele innych postaci też zmarnowano jak np Phoenix, Ruda i multum zrobionych na odwal się postaci drugoplanowych.

ocenił(a) film na 7
Dealric

i ten co walczyl w ostatnim bastionie z Loganem ( wg neta to byl spike ) ,
zmarnowali tez potencjal kogos takiego jak bestia ( marnosc nad marnosciami) kolos wyszedl calkiem dobrze , angel -jedna czesc z nim ,przeciez on jest wazny dla x-menów ,wszystko z apokalipsem jest zwiazane z nim

ocenił(a) film na 6
dawid10809

Angel jest ważny nie ze względu na Apocalypse'a a na fakt, że jest członkiem pierwszego składu X-menów.
Apocalypse art może poradzić sobie bez niego (w równoległych światach marvela wybierani byli inni jeźdżcy).

ocenił(a) film na 7
Dealric

szczerze ja tylko kilka komiksów z x-menów mialem ,niewiele pamietam ale ktos jescze gadal ze w pierwszym skladzie x-men byl sunfire -mozna tez go dac?

ocenił(a) film na 6
dawid10809

Nie był w pierwszym składzie + był w ekipie x-menów bardzo krótko.
Dać niby można bo wiekowo pasuje doskonale, a wprowadzony został w świat x-menów przez mystique (już jako terrorystkę), ale wprowadza wątki wojny nuklearnej, chorób popromiennych, zniszczeń których w Japonii dokonali Amerykanie, a szczególnie tego ostatniego Amerykanie nie lubią wspominać.

ocenił(a) film na 7
Dealric

to watpie czy on dalby rade walczyc wspólnie z Xavierem o pokój miedzy ludzmia mutantami
lepiej byloby go wprowadzic jako zlego,msciciela

dawid10809

Moim zdaniem musi być to ktoś nie znany tak jak HJ przed X-Men. praktycznie gościa nie było, a wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. Oby następca okazał się też taką dyszką ;]

ocenił(a) film na 7
hudylobo

nastepca musi miec maks 180 wzrostu i 30 lat najdalej

ocenił(a) film na 7
dawid10809

A przy okazji sympatyczny wyraz twarzy, żeby widz go mógł polubić, niezłe zdolności aktorskie, bo Wolverine aż tak prostą postacią do zagrania nie jest, urok osobisty, wdzięk, dosadność nie wkraczającą ani na prostactwo, ani na elegancję, i najlepiej by było żeby był rzystojny i miał ładne ciało, żaby zadowolić żeńską część widowni.
Wniosek z tego taki, że jeśli Wolverine'a zagra ktoś inny - to poprzeczkę będzie miał wysoko. :)

PS: niech żyją fani "Dextera"!

ocenił(a) film na 7
littlelotte52996

a kogo widzisz jako szablozebego ?

ocenił(a) film na 7
littlelotte52996

no hugh jackman zagral logana w 95%

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Dla mnie to już nie będzie ten sam Wolverine. Jeżeli będzie inny aktor jako Wolverine to ja już wole koniec serii.

ocenił(a) film na 7
krzycho355

ludzie mieli podobne dylematy gdy dowiedzieli sie ze Heath Ledger bedzie Jokerem ale efekt koncowy dobry z Loganem moze byc podobnie

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Batman tak samo był zmieniany cały czas. Ale tutaj , też można wziąć pod uwagę to , że mieli stroje i się chowali pod nimi a Logan nie ma nic (czasem wgl xD). Plus to , że Hugh zagrał już aż 5 razy Wolverina a Batman, Joker zagrali max 2 ?

ocenił(a) film na 7
krzycho355

jedyne czego jestem pewien to ze Hugh byl jest i bedzie najlepszy jako Logan ale trzeba sie przyzwyczaic ze bedzie zmieniany -mnie nie jest z tym latwo bo Logan w wykonaniu HJ jest amazing gdyby byl mniejszy byloby idealnie wg mnie HJ powinien odejsc gdy juz wszyscy wrogowie Logana sie pojawia ( szablozeby,omega red, deadpool,lady deathstrike)

ocenił(a) film na 10
dawid10809

No trzeba się przyzwyczaić albo chociaż spróbować. Niestety ciężko będzie to przełknąć. Ale to jak w bajkach , narysowany jest taki Son Goku i nagle rysują go inną kreską, inne włosy, wygląd, postura, to już nie jest ten sam Goku. :)

ocenił(a) film na 7
krzycho355

no X-men bez Hugh Jackmana to jak Maciek bez downa

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Hahaha Lubie To ! xD

ocenił(a) film na 7
krzycho355

ale pomysl sobie tez tak : bonda zmieniali 6 razy a jedni wystepowali nawet w 8 filmach wiec da sie to jakos przelknac bo bondy z Brosnanem i Craigiem sa fajne

ps fajnie ze spodobal ci sie mój komentarz

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Powiem tak , że za Bondem jakoś nigdy nie przepadałem. A każdy Bond z innym aktorem traktowałem jako osobny film a nie jako kontynuacje jego przygód :)

ocenił(a) film na 7
krzycho355

pierw powinni zrobic jakiegos lepszego Sabertootha , powinien byc omega red,Lady Deathstrike moze nawet X23 bo ten z 1 x-men to jakis wóz z weglem który jest ograniczony ruchowo , a ten z genezy co prawda jest dobry ale moze byc lepszy

ocenił(a) film na 7
krzycho355

powiem nawet tak ze film powinien wygladac tak : Logan juz bardzo stary przypomina sobie wszystko i od tego zaczyna sie film- jego poczatki od dziecinstwa do przemiany w Wolverine i jego dzieje : spotkanie z omega redem

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Albo nie zrozumialem twojej wypowiedzi albo nie ogladales x-men origins. Jest to film wlasnie od tego jak byl maly do akcji w ktorym wszystko zapomnial poprzez wszczepienia adamantium. Poza tym Wolverine juz jest stary, zyje w naszych czasach przezywajac pare wojen. Poza tym jak moze sobie przypomniec jak nic nie pamieta :)

ocenił(a) film na 7
krzycho355

wiec jesli nic nie pamieta to musi sobie przypomniec

ocenił(a) film na 7
krzycho355

ale on nie pamieta od eksperymentu wstecz to mozna dac go od czasu gdy jezdzi po swiecie a potem spotyka OR

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Jeżeli przypomniałby sobie to jego przygoda by się skończyła. W końcu Wolverin poszukuje o sobie prawdy cały czas.

ocenił(a) film na 7
krzycho355

w filmie jest zbyt grzeczniutki powinno sie z nim zrobic wiecej scen gdzie zabija ,gdzie tlucze,gdy jest torturowany jakis watek z victorem bo za malo go a geneza lipnie zakonczona- watpie czy Victor bez walki dalby mu odejsc

ocenił(a) film na 5
dawid10809

Tom Hardy

ocenił(a) film na 7
Termosu

widze ze mnie popierasz

ocenił(a) film na 5
dawid10809

Myślę że dałby radę :) jedynie w takich włosach go nie widzę ale reszta pasowałaby do wolwiego :)

ocenił(a) film na 7
Termosu

takich ludzi mi potrzeba