PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71379
7,3 50 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

Chyba trzeba mieć naprawdę nie po kolei w głowie żeby wierzyć w to,że rząd Stanów Zjednoczonych wydał zgodę na masowe ludobójstwo swoich obywateli.Ba!Musiał to by byc ktoś na bardzo wysokim stanowisku,jest tylko jedna taka osoba czyli prezydent.No i tak prezydent siedzi sobie pewnego dnia w gabinecie w fotelu byc moze zajada precla,które jak wiemy tak bardzo uwielbia a które niejednokrotnie przyczyniły sie prawie do tego,ze by się nimi udławił,no i tak sobie myśli i myśli i mówi pewnego dnia do swoich ludzi zabijmy mase naszych obywateli i to wszystko zwalimy na naszego największego wroga no ale iście szatański plan.
No przestańcie to tak jakby poświęcić bardzo duzo dla czegoś małego.Ba!Uderzenie w dwie wierze to był symbol ameryki,który ośmieszył i obnażył te mocarstwo.

waldek_8

Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że Twój ironiczny sposób wypowiedzi jest na poziomie gimnazjum. Radziłbym zatem ruszyć ku liceum. Jeśli uważasz się za dorosłego człowieka to tak tez się zachowuj. Natomiast jeśli nie masz żadnych sensownych argumentów do zaprezentowania na obronę swojego stanowiska to nie pisz wcale, nic. Twoje żenujące "docinki" o inteligencji innych osób sa po prostu płytkie, kompletnie nie pasujące do kogoś kto twierdzi, że prezentuje "pewnien poziom" i pokazują nie innych, a Twoje braki w tym zakresie...... To żenujące.

thomas_4

Pamiętaj tylko,że to Ty pierwszy sprowadziłeś tą dyskusję na taki tor.Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie wtrącaj swoich mądrych zdań o dzieciakach i paranoikach,mających na celu zdyskredytowanie rozmówcy ,a nie wnoszące nic do rozmowy.Ja to jeszcze pikuś,ale nazywanie ludzi,którzy cieszą się autorytetem na świecie,ludzi z tytułami doktorów,profesorów,czasami mających historię nowożytną w paluszku i niejednokrotnie narażających swoje życie dla idei dzieciakami i paranoikami to daleko posunięta ignorancja.I przez tą właśnie ignorancję władza może z nami robić co chcę.Bo gdyby większości ludzi chciało się troszkę ruszyć swoją głową(tudzież posłuchać mądrych ludzi),a nie łykać jak dziecko to co im powie byle dziennikarzyna z debilnej stacji telewizyjnej ,życie wyglądałoby dużo lepiej,dla wszystkich.A Twoje docinki.....?mam w dupie,nie mam kompleksów,nie dotykają mnie ,znam swoją wartość.

waldek_8

No zaraz, a skąd wiesz, że autorzy tych filmów spiskowych nie wywodzą się z kręgu mass mediów?? Skąd wiesz, że to nie dziennikarze?? Udowodnij mi, że internet to nie medium?? A tak poza tym to miałeś się wyłączyć z dyskusji - to taka twoja kolejna niekonsekwencja :)

SebiqBliz

No zaraz.A dlaczego filmy alternatywne w internecie nazywasz spiskowymi?Bo przedstawiają wersję inną niż TV.Film jak film.Nie ważne skąd się wywodzą(chociaż jak wi czasami widzisz,że ktoś ewidentnie robi z ciebie idiotę bo gdzieś byłeś i widziałeś jak to naprawdę było, to oczywistym jest ,że do takiego medium zaufanie stracisz)Obejrzyj jedne,obejrzyj drugie,przeanalizuj,połącz pewne fakty.Chociaż poprzez analizę prawdopodobnie nie osiągniesz zamierzonego efektu.Bo zawsze będzie za i przeciw.Człowiek się pogubi.Ale na szczęście mamy coś takiego jak intuicja.To ona podpowiada ci komu powinieneś wierzyć,a komu nie,co powinieneś zrobić a czego nie,czy coś jest dla ciebie dobre a coś nie.Często stoi ona w opozycji do rozumu,ale to już inna bajka.Zawsze trzeba pójść troszkę dalej.A wypowiadanie się na temat 09.11 ,bez uprzedniego zainteresowania się historią Bliskiego Wsch. z przynajmniej kilkuset lat to duże uchybienie(również moje).Ja nie jestem ekspertem w tej dziedzinie,ale rozmawiałem z ludźmi o wiedzy ogromnej z tego zakresu,rozmawiałem też z hindusem,turkiem, kurdem a nawet żydówką.Czy miałeś kiedyś okazję wysłuchać drugiej ze stron przed ferowaniem wyroku?Mam jeszcze prośbę: nie wierz mi,ale wysłuchaj mnie i weź też pod uwagę inną opcję zdarzeń i nie odrzucaj jej zawczasu.A mass media?Ogłupiają ludzi od zawsze.Ptasia grypa ,świńska grypa,choroba wściekłych krów,wąglik,terroryści,płytkie seriale,odmóżdżające amerykańskie kino,taniec z gwiazdami,sędzia maria wesołowska i nic więcej.Jeśli im wierzysz Twoja sprawa.A internet to medium,ale medium,które nie narzuca z góry ustalonej jedynej prawdziwej wersji wydarzeń, dlatego chcieli go ocenzurować.

SebiqBliz

Gdyby wszyscy byli konsekwentni ludzkość dawno by wyginęła.

waldek_8

Bo z Trollem się nie dyskutuje dlatego tez nie miałem zamiaru podejmować z Tobą polemiki odnośnie samego tematu "teorii spiskowych". Wystarczyło mi przeczytanie kilku zdań jakie napisałeś i argumentów, których użyłeś by stwierdzić, że albo masz mało lat(jesteś dzieckiem innymi słowy) albo jesteś paranoikiem i tak też nadal uważam. Fajnie, że znasz swoją wartość i broń boże nie próbowałbym Ci wmawiać, że jesteś mniej warty niż sam uważasz:) Ja niczego nie staram się innym wmówić na siłę, w przeciwieństwie do Ciebie. Natomiast Twoje posty powinny zostać stąd usunięte ze względu na rozsiewanie nienawiści w społeczeństwie, bezpodstawne oskarżenia, które nie są poparte żadnymi DOWODAMI, a także ogłupianie ludzi bo niestety, ale w te brednie może ktos uwierzyć.

thomas_4

No jasne,tak najlepiej,po co podejmować polemikę,wygodniej jest nazwać kogoś paranoikiem i dzieciakiem i jeszcze oskarżyć o rozsiewanie nienawiści.Jakbym gdzieś to już widział.Oj thomas,thomas.Brak mi już sił do Ciebie.Mimo wszystko pozdrawiam i wszystkiego dobrego Ci życzę.

SebiqBliz

Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała.Do niedawna pracowałem dla amerykańskiej firmy Viking poszukującej gazu łupkowego w Polsce.Nie zgadniesz gdzie teraz są i gdzie robią badania.W Libii.Niech to da Ci do myślenia.To jest fakt ,tego nie dowiesz się z TV.

waldek_8

Mógłbyś podać jakieś fakty, stan rzeczy faktycznych bo jak narazie to Twoje teorie spiskowe i ich udowadnianie oparte jest na paranoicznym snuciu domysłów. Zero faktów, przedstawianie ogólnych informacji i odwracanie kota ogonem. Chcesz to ja tez mogę Cie zacząć przekonywać, że to nie Hitler wywołał II wojnę światową, a Polacy bo liczyli na kase. Tak naprawde z każdym historycznym wydarzeniem tak się da:) Ludzie, opamiętajcie się.

SebiqBliz

SebiqBliz jest genialny :)

Einshaew

być może,kiedy śpi i nie używa klawiatury swojego kompa

SebiqBliz

Masz całkowitą rację, ale takich ludzi jak Waldek 8 i tak nie przekonasz. Oni usłyszeli jakąś teorię, znaleźli film na youtube który ja potwierdza ( ale nie mówcie o tym filmie nikomu) i bedą w nią wierzyć i przekonywać każdego że jest tak a nie inaczej. Bo tylko mass media kłamią , jedynie w internecie dowiesz się prawdy o świecie.

aronn

http://911woodybox.blogspot.com/

aronn

Jak to kto stoi ? Mossad i CIA. A kto ma stać ? Pastuchy w turbanach ? Tak samo jak Polacy zaatakowali Niemców... żeby była wojna musi być pretekst. Nie mieli żadnego by pojechać do Afganistanu i potem do Iraku to sobie wymyślili terroryzm :) teraz wymyślają bombę atomową w Iranie. I niech nikt nie pierd oli, że jest inaczej bo tylko ciemniaki wierzą w zamach Bin Ladena na USA. Bin Laden to człowiek CIA, był nim od czasów w wojny w Afganistanie z ZSRR. Wtedy Talibowie byli ok :D straszyli ostatnie 11 lat Amerykanów Bin Ladenem, który pewnie co najmniej od kilku lat był już martwy. Teraz urządzili szopkę, że go niby dopadli i rozstrzelali. Wszystko fikcja, spektakl i bujda na resorach. USA jest specem w prowokacji. A jak świat stary długi i szeroki to każdą wojnę rozpętał i finansował Żyd. Tyle ode mnie.

użytkownik usunięty
aronn

Bardzo ciekawa, merytoryczna dyskusja. Nieźle się uśmiałem. Zapewne racja jest po obu stronach, przynajmniej w niektórych aspektach. Żyjemy w świecie medialności totalnej dzięki czemu sprawdza się to co powiedział mi pewien facet: Nie ma biznesu bez show businessu. Dlatego z tym większą przyjemnością pójdę jutro do lasu na spacer z psami. Tymczasem Wy możecie podyskutować dalej. Ostatecznie... nic więcej nie możecie. Pozdr.

aronn

zdecydowanie nie kocham Ameryki i uważam rządy tego kraju za bandę zakłamanych obwiesi, ale tu przyznaję Ci rację, tylko samobójca zdecydowałby się na coś tak potwornego jak masowy mord cywili i zniszczenie jednego z największych symboli tego kraju. Dlaczego samobójca? Bo nie ma żadnych szans żeby taka afera kiedyś nie wyszła, poza tym slad po tym musiał zostac w jakichś dokumentach, a jesli tak, to dlaczego chociażby Assange czy ktos inny o podobnych dojściach tego nie ujawnił? przeciez miałby same zyski. Co do ataku na PH to amerykanie wiedzieli o nim, zgoda, ale ten naród jest tak durny, że zignorował ta informację bo nie mieściło im się w pale, że Japonia zdecyduje się na atak.

ocenił(a) film na 2
Czerwona_azalia

http://www.gavagai.pl/society/pearl-harbor.php

ocenił(a) film na 2
zatracony

http://www.wprost.pl/ar/12012/Prowokacja-w-Pearl-Harbor/

ocenił(a) film na 2
zatracony

Tyle w temacie Pearl Harbor.

aronn

trzeba mieć naprawdę nie po kolei w głowie żeby wierzyć w to ,że rząd USA myśli tylko i wyłącznie o dobrze swoich obywateli podczas gdy w rzeczywistości ten kraj zmienia się Orwellowską rzeczywistość

ocenił(a) film na 7
aronn

Co dzień ginie pełno ludzi na świecie z głupich powodów jak chociażby politycznych, ekonomicznych, czy wszelkich możliwych. Zabija się ludzi nie przejmując się nimi. Na każdym kontynencie wszędzie ludzi dotyka niesprawiedliwości. Czemu w takim razie ci na wysokich stanowiskach, którzy powiedzmy rządzą światem, mieliby się przejąć śmiercią iluś tam ludzi z powodu zawalenia się dwóch budynków? No powiedz mi? Przecież oni podpisując różne papiery zabijają miliony, po co mieliby się przejmować tą garstką?