Typowa amerykańska papka. Scenariusz to powielenia wcześniej już powstałych. Rodzaj żartu infantylny, do przewidzenia. Ogólnie dość trywialny, ale czego można się spodziewać po produkcji dla nastalatków... amerykańskich. Cały świat się amerykanizuję, to przykre, że gusta młodych Polaków również.
Trywialne filmy powstają nie tylko a USA myślałem ,że to będzie komentarz a nie pisanie pod publiczkę na zasadzie "patrzcie jak się nauczyłem/am dobrze krytykować albo próba utwierdzenia się w typowo polskich ,zawistnych starokomunistycznych, ordynarnych ,kolabaracyjnych na rzecz byłego ZSRR przekonaniach, o niższości wszystkiego co amerykańskie czyli zwykły szowinizm pod przykrywką komentarza do filmu
Dziewczyny z filmu faktycznie są wredne pewnie nie mniej od Ciebie nie podoba się ,nie oglądaj i nie generalizuj
Na poprawę twojego zepsutego nastroju polecam jakiś film o rysyjskich dziewczętach z dobrych domów oczywiście z wycięciem scen przedstawiających ich wspólną kąpiel i pokątne spanie w jednym łóżku.
Po obejrzeniu filmu stwierdzisz "rosysjkie siostry wzieły się do roboty jestem w domu prawdziwa braterska ,słowiańska więź"
Jak się okazuje można się integrować nie tylko przez śpiewanie międzynardówki (łóżka też są)
"Uwaga grupa, kierunek: wschód. Tam musi być jakaś cywilizacja."
Komentując film: „Wredne Dziewczyny” bynajmniej nie miałam na względzie wykazać się zdolnościami w krytykowaniu. Tym bardziej nie chciałam, aby przybrało to formę szablonu. Nie był to również antyamerykański manifest, czy przejaw zainteresowania ideami szerzonymi przez ZSRR. Tak, więc powyższe zarzuty wydają mi się wręcz śmieszne. Zaciekle bronisz swoich imaginacji, wynikających z błędnej interpretacji moich słów.
Jak stwierdziłeś, tandetę można wyprodukować wszędzie i w cale NIE twierdzę, że WSZYSTKIE filmy zza oceanu to ewidentna tandeta.. Chodziło mi jedynie o charakterystyczny schemat scenariuszu filmu dla nastolatków, który "utarł się" w ostatnich latach. W którymś z postów poruszony już został problem tematyki typowych amerykańskich filmów, więc nie będę do tego wracać. Zgodzi się ze mną większość osób, że niektóre problemy nie mają żadnego odbicia w polskich realiach. Na siłę staramy się przyjąć postawę człowieka kreowanego przez media. Chłoniemy jak gąbka wszystkie puste wartości, którymi nas karmią. Nie mówiąc już o utracie indywidualności. (Nie jestem zagorzałą przeciwniczką globalizacji)
Drażnią mnie tego typu filmy, gdyż utrwalają tylko pewien stereotyp, pozbawiają nas kreatywnego myślenia, bądź serwują nam kolejną dawkę humoru, który nawet nie zmusza nas do wysiłku intelektualnego (np. wpadła do śmietnika i nakryła się nogami).
Mogę jeszcze pisać i wymieniać kolejne przykłady.. lecz po co? Zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że moja opinia jest niedorzeczna, kto podejmie polemikę. Znajdzie się też spore grono osób, które zgodzą się ze mną i moimi wnioskami, które z racji swej powszechności mogą być uważane za szablonowe, oklepane, wyuczone.
Mój poprzedni komentarz był krótki, gdyż napisałam ogólnie to, co myślę. Uznałam wtedy, że nie mogę patrzeć, gdy tyle osób wypisuje coś, co uważam za żenujące. Nie chciałam również nadmiernie eksploatować swojej klawiatury. (:P )
p.s. Masz jakieś przykre doświadczenia (erotyczne) z koleżankami zza wschodniej granicy?
Na poprawienie humoru proponuje spacer wzdłuż trasy szybkiego ruchu. Może na płuca nie wpłynie korzystnie, ale za to jaką będziesz miał możliwość integracji i dogłębnego poznania z pięknymi (wrednymi?) kobietami z terenów byłego ZSRR…
Może masz racje,chyba mi już całkiem odbiło może to nienormalne ,ale naoglądałem się sporo filmów o tematyce politycznej ,większość z nich o systemach totalitarnych komunizm ,faszyzm gdyż interesuje się tym nagminnie.
Filmów o innej tamatyce już nie mogę oglądać doszło do tego ,że jak ogladałem serial ALF uznałem go za antysłowiańska propagandę ,możesz tu na stronie filmweb wpisać słowo ALF po wejściu przeczytaj post zatytułowany "demaskujacy komentarz" to mój.
Wracając do filmu wredne dziewczyny słusznym jest stwierdzenie,że jest on dennawy tak jak te panienki.
Moim zdaniem wysoce krzywdzącym dla potencjalnych odbiorców jest ukazywanie takiego wizerunku dziewczyn ,gdyż pewne panny w wieku od 14 do 18 lat mogą zacząć naśladować te niebezpieczne wzorce.
Osobiście mam 22 lata i inaczej na takie sprawy patrzę
Takiego typu filmy jak "Mean Girls" powinny być dołączane do czasopism typu "Bravo Girls" tam w niektórych numerach były pewne stereotypy jak wygląda sexi chłopak,a jak oferma ,jak takiego spławiać itp.
Treści tego typu są okropnie szkodliwe i wynikają w powierzchownego pojmowania ludzkich wartości oraz braku szacunku dla człowieka ,jego indywidualizmu i odmienności.
Podobnie rzecz się ma z niektórymi rodzajami muzyki zwłaszcza hh ,który z jako potomek jazzu z moich względów ideologicznych nazywam "zdegenerowaną muzyka czarnych amerykanów"
Kończe już ten troche długi post jesli chcesz wpisz hasło ALF i przeczytaj post pt"demaskujący komentarz" mysle ,że tam troche przesadziłem z polityka ,ale to juz ocenisz sama.