Ja osobiście przez sympatię do pana "b" bo na pewno nie dla tego blaszanego drwala jakim jest pan "c"
Zapomniałeś o D - Dillinger.
Historia faceta jest dość barwna, mimo że przeżył jedynie 31 lat.
Numer z ucieczką z więzienia Crown Point za pomocą atrapy pistoletu wystruganej z kawałka mydła przeszedł do klasyki.
Po ulicznej egzekucji (a raczej zamordowaniu go przez policję), wokół śmierci Dillingera narosła masa plotek. Faktem jest, że jego ojciec podczas okazania ciała powiedział "that`s not my boy". Poza tym jest mnóstwo innych faktów, przemawiających za sfabrykowaniem przynajmniej niektórych dowodów w sprawie śmierci Dillingera.
Reżyser, scenarzyści i aktorzy mają olbrzymie pole do popisu. Mam nadzieję, że tego nie spieprzą. Choć tercet Mann, Depp i Bale gwarantuje raczej kawałek solidnego rzemiosła połączonego z talentem :)
Ja mam nieco inną kolejność, bowiem zapomniałeś o jednej, bardzo ważnej osobie w tej produkcji:
A
zdjęcia Dante Spinotti
B
C
Pojde poniewaz zobacze Deppa na duzym ekranie - miedzy innymi , ale przede wszystkim podobal mi sie trailer - lubie filmy o podobnej fabule :)
Deep.
Cudowne gangsterskie lata 30.
PS. Jak możęcie głosować na Bale on ma głos 50 letni głośnik.
B-A-C, z takiego tria trudno wybrac faworyta, ale do kina zwykle chadzam na Deppa:]
hmm B,C na równi .
nie jesem wielkim fanem Manna wiec nie z tego powodu pójde do kina ...
Ja wszystkich układam na równi:) Mam nadzieje że jak zwykle w filmach mana bedą głośno strzelać:)hahahah
Ja dla kombinacji całej kombinacji ABC bo jak dla mnie to polaczenie zapewnia swietny film.
Pójde do kina, bo cały projekt i cala obsada jest na tyle zachecajac, ze juz od miesiąca chodze podjarana, a jak zobaczylam zwiastun to az mi serce zaczelo szybciej bic...
Mam nadzieje, ze sie nie zawiode...
bez urazy, czytać nie umiesz?
"data premiery: 2009-07-17 (Polska) , 2009-07-01 (Świat)"
Tzn, chcialam napisać, że znam tylko Miami Vice i Crime Story, może więc warto poznać inne jego produkcje.