PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11786}

Wrony

1994
7,4 4,0 tys. ocen
7,4 10 1 4020
7,4 5 krytyków
Wrony
powrót do forum filmu Wrony

Wydumane, sztuczne dialogi, nienaturalne szepty, podniosłe słowa, wiele rzeczy zostało przejaskrawionych, przez co widz czuje fałsz wydobywający się z filmu. Banalna historia ubrana w pseudo-głebokie słówka. Być może ejst w niej coś urzekającego, niektóre elementy są dobrze dopracowane, przemyślane, dlatego nie można powiedzieć o filmie, że jest zły.

Na uwagę zasługuje też gra głownych aktorek - jak na swój wiek spisały się znakomicie.

Zdjęcia są niesaowite. Ogromne słowa uznaia za to cudo. Niestety scenariusz, moim zdaniem, wymaga wiele, oj wiele, poprawek.

Mimo wielu wad tego filmu nie można odmówić mu, że wyróżnia się w jakiś sposób od ogółu polskich filmów, wyłamuje się z paujących obecnie tendencji. Ogólnierzecz biorąc - 6/10.

ocenił(a) film na 6
Monika_48

pisząc o polskich filmach miałam na myśli filmy współczesne.

ocenił(a) film na 9
Monika_48

nie pisz o czymś czego nie rozumiesz, albo przynajmniej tego nie oceniaj, trochę się ośmieszasz.

Alan_aka_Piczon

on oczywiscie ma racje. film mial banalna historie i ubrany byl w podniosle slowka zeby sprawiac wrazenie madregi i z przeslaniem. film ogolnie slby daje 4/10

ocenił(a) film na 9
elohortex

Komentarz ogólnie słaby. Nic nie daję.

Monika_48

Krytykami najczęściej są ci, którzy sami nie potrafią nic stworzyć, a ten komentarz dodatkowo chyba rodził się w wielkich bólach.
Piszesz"widz czuje", jestem widzem i nie podzielam twojego zdania, więc może lepiej byłoby napisać "czuję, moim zdaniem". A fałszu, o którym piszesz nie wyczuwam... jak dla mnie to ty jesteś nieprawdziwa.

ocenił(a) film na 9
Monika_48

Oglądałam ten film dobre parę lat temu i uważam, że jest świetny. Fajny klimat i film ciekawy:) 9/10

ocenił(a) film na 6
Monika_48

Trudno mi ocenić grę małych aktorek. W jednych momentach byłam zachwycona ich naturalnością, w innych zdawały mi się sztuczne. Sam film ciekawy, niestety mimo tak krótkiego czasu trwania, strasznie się dłuży. Najmocniejszą stroną tej produkcji są oczywiście zdjęcia i piękna muzyka.

ocenił(a) film na 8
Monika_48

Mimo wielu słów, które napisałaś nie da się ukryć, że twoja recenzja nie trzyma się kupy.
Tu nie ma żadnej historii, to film o braku miłości i jej poszukiwaniu przez dziecko.
Nie ma w tym żadnej sztuczności, ani podniosłych słów.
Jest życie z jego bólem i samotnością.