PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684223}
7,1 330  ocen
7,1 10 1 330
Wszystko jest możliwe
powrót do forum filmu Wszystko jest możliwe

uroczy

ocenił(a) film na 8

zabawny, humorystyczny, refleksyjny, prosty i uczciwy dokument o starym małżeństwie, gdzie to
aktywna babcia ma być centrum uwagi, ale nieco niechcący odbiera jej ją niepozorny mąż. Pojawia
się też Janis, w wiekszości scen niemy i nieobecny, acz jakże ważny Grek, w którym polska babcia
się zakochuje.
Cudowna historia o tym, że zawsze nigdy nie jest za późno na to co w życiu najważniejsze -
szczęście, miłość, podróże i ciekawość świata, przeplatana goryczą tego, że przestaje się kochać,
albo tylko zaczyna kochać się na nowo.
Piękny

ocenił(a) film na 8
misssonikyouth

nic dodać nic ująć.
Jestem pełna podziwu dla aktywnej babci, zazdroszczę jej odwagi, że w tym wieku potrafiła sięgnąć po marzenia, które dla wielu młodych wydają się nieosiągalne.Myślę, że to powinno być bardzo inspirujące, dla tych którzy nie wierzą, że może ich jeszcze coś dobrego w życiu spotkać.
Z drugiej strony właśnie ten niepozorny Janek, którego koncepcję szczęścia i miłości też można polubić i zrozumieć. To historia dwóch zupełnie różnych ludzi, ze skrajnie odmiennymi potrzebami. A co do ich trudnej relacji małżeńskiej, to w wielu monetach nie mogłam opanować wzruszenia, jednocześnie bardzo niezależni od siebie, a z drugiej strony bardzo silnie związani i w pewien sposób lojalni.Film o tym, że trudne życie też może być piękne. Z chęcią obejrzę go jeszcze nie raz. POLECAM!