PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464256}

Wyspa tajemnic

Shutter Island
2010
8,2 610 tys. ocen
8,2 10 1 610213
7,2 74 krytyków
Wyspa tajemnic
powrót do forum filmu Wyspa tajemnic

Moim zdaniem film ogólnie spoko, ale dupy nie urywa, dlatego oceniłam go na 7.
Nic w sumie ciekawego, oprócz zakończenia, przez cały film się nic nie dzieje i trwa jeszcze ponad 2
godziny. ;/

ocenił(a) film na 10
pudelkowa100

PRZEZ CAŁY FILM NIC SIĘ NIE DZIEJE ?!

Nie dziwie sie ze nikt nie napisal nic w tym temacie i postanowiono Twojego posta uczcic minuta ciszy.

ocenił(a) film na 7
herbatkowy

No wiesz o gustach się nie dyskutuje. :)
Dla mnie film ogólnie fajny, ale no nie było tam jakiejś takiej super akcji, a wcześniej oglądałam film " Dom snów" i te filmy są bardzo podobne.

ocenił(a) film na 10
pudelkowa100

Wiesz, to tak jakby ktos napisal ze Ojciec Chrzestny jest slaby, bo nie bylo w nim nic smiesznego. Nic dziwnego ze w dramacie czy filmie psychologicznym nie ma akcji, bo to nie filmy akcji. Zamiast porywajacej akcji w Wyspie Tajemnic dostajemy morze niepewnosci, zagadke ktora rozwiazujemy przez caly film i w przeciwienstwie do wielu mainstreamowych filmow akcji, ten film jest naprawde ciekawy.

ocenił(a) film na 7
herbatkowy

No nie uważam że jest jakiś super zły, bo dałam mu ocenę 7. Rozumiem, jeśli ci się bardzo podobał to ok. ;)

ocenił(a) film na 10
pudelkowa100

Niee, tu nie chodzi o to czy mi sie podobal czy nie, tylko uwazam ze nie powinno sie mierzyc wszystkiego jedna miara, bo kazdy gatunek ma swoje prawa i ktos kto szuka efektow specjalnych i akcji w dramacie raczej jej nie znajdzie :) Swoja droga, nie uwazam zeby w Wyspie Tajemnic nie bylo akcji :p

ocenił(a) film na 7
herbatkowy

Ależ skądże. Zaczynając oglądać ten film nawet nie oczekiwałam po nim jakiejś super akcji, typu. strzelaniny, ty się zabijają tam się zabijają XD Mówiąc że nie było w tym filmie akcji, chodziło mi o to, że odrobinę przynudzał i był nie dość ciekawy dla mnie. Może to ja źle się wyraziłam . :)

ocenił(a) film na 10
pudelkowa100

Eeee, aż się wypowiem. Brzmi to tak, jakby tekst "o gustach się nie dyskutuje" był znakomitym wytłumaczeniem. Przykład? Ktoś daje 6/10 dla Ojca Chrzestnego pisząc "no wiesz, o gustach się nie dyskutuje", a na koncie ma 8/10 dla Klanu i 10/10 dla Strasznego Filmu (to nie jest uwaga do Ciebie)... Otóż czasami trzeba oceniać czyjś gust, bo od tandety i czegoś pięknego różnica jest faktycznie wielka...