PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464256}

Wyspa tajemnic

Shutter Island
2010
8,2 610 tys. ocen
8,2 10 1 610213
7,2 74 krytyków
Wyspa tajemnic
powrót do forum filmu Wyspa tajemnic

Mozna spokojnie zobaczyc jak rezyser bawi sie widzem, rozsiewa watpliwosci. Wszystko widac jak na dloni. Nie wiem po co te klotnie o zakonczenie. Film rewelacyjny. Polecam!

ocenił(a) film na 9
Man_With_the_Plan

widziałem raz i powiem, ze samo "zaskoczenie" jak dla mnie tak średnio pokazane, ... oczywiście nie spodziewałem się takiego biegu spraw, ale wytłumacznie no mogło by być ciut lepiej, ... rewelacyjnie to było pokazane w Inni, albo w 6 zmysł, albo w Osadzie, .. tutaj natomiast, widz przez ostatnie 20 minut, jest zasypywany wyjaśnienami informacji które mogły się wymieszać w głowie bohatera, brakowało mi tego ze to takie wytykanie palcem, ... ja bym wolał sam do tego dojść, ...

mimo wszystko film oceniam bardzo dobrze, podobał mi sie nastrój, świetna muzyka, mroczne dzwięki, piękne zdjęcia, niezła gra di Caprio, ... pewno wrócę drugi raz, by wszystko mieć jak na dłoni, gorąco polecam :)

ocenił(a) film na 9
Man_With_the_Plan

Racja !!Tez musiałem go obejrzeć drugi raz i tam wszystko widać.Wszyscy są zorganizowani i graja role jak w "truman show" a jego partner z Bostonu widać że jest jego opiekunem.Zanim obejrzałem film drugi raz myślałem na rożne sposoby żeby wyszło ,ze jednak mu wkręcili.Film Rewelacja tylko Polecać :D