Cudownie zrobiony. Odstępy od ksiązki naprawde niewielkie. Wspaniale zagrany Lestat przez Toma Cruiza - idealnie wymodelowany! Tom zagrał Lestata, był nim cała duszą! Brad Pitt wcale niexle poradził sobie z Louisem ( choc mój kochany Louie miał miec czarne włosy, ale to juz wszystko jedno) Wprawdzie Armand zagrany perfekcyjnie, tylko że zły wyglad. Armand mial być pieknym, nieziemskim siedemnastolatkiem o rudokasztanowych włosach. Mimo to, Banderas cudownie oddał jego charakter. Klaudia leprza byc nie mogła...! Anne Rice pewnie była wniebowzieta.
A co byś sądził/sądziła o Christianie Bale jako Armandzie? Polecam do wglądu jego role w Małych kobietkach (młody i śliczny) oraz Equilibrium (ach, ta kamienna twarz i zimne spojrzenie "mordercy").
Pozdrawiam wszystkich fanów prozy A. Rice. Wampiry RULEZ!
M.
tak tak zgadzam sie w zupelnosci zwlaszcza ze pitt wyglada jak czlowiek (wampir)!!!!!!!!a cruise NORMALNIE boski!!!!!!!!!!!!!!!!
Kolejny monolog! Nie wiem po co to piszę... Jakbym chciała z nią pogadać to muszę się tylko odwrócić i wydać kilka słowopodobnych dźwięków... Właściwie powiedziałam, co myślę... Christian Bale może być... Ale po wyprostowaniu zębów... (nie czepiam się! Teraz ma już proste i... ten tego... Może być.) EVE! Co ty z tym "wyglada jak człowiek"? Przecież wszyscy wiemy, że to kosmita... A tak, w ogóle to wszystkie role łącznie z rolą Claudii powinien obsadzić Johnny Depp... No, dobrze... Przesdziłam. Akurat Claudia była idealna. Najbardziej lubię ostatnią scenę... "Loui, Louie..." Gdybym mogła, to właśnie to, bym mu powiedziała... Armand i tak jest cudowny! Make love no war!!!!