PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

chyba jedno z niewielu przedstawień wampira prawdziwego, nie z łzawych romansów dla nastolatek lecz prawdziwego, czującego. Świetny i mocny film. Polecam

thefans

Wczoraj obejżałam. Na początku byłam zniechęcona, ale po chwili sie bardzo wciągnęłam. Fantastyczny film. Dałam 10.

monika58333

No ja też na samym początku byłam zniechęcona jak wczoraj oglądałam i wydaje mi się, że to przez Toma Cruisa w ogóle się nie nadawał do tej roli moim zdaniem. I możecie się śmiać z filmów dla nastolatek ale moim zdaniem np. w Pamiętnikach Wampirów zajebiście Ian odegrał rolę tak samo jak Paul czuć było ten mrok ten zadzior i w ogóle klimat świetne postacie. Natomiast Tom ni to mroczne ni złe ni śmieszne ot taki wampir nie udało mu się stworzyć dobrej postaci, za to jestem pod wrażeniem małej Kate no i Banderasa mieli to coś !

sandrusiek_vanillka

Nie miałam okazji obejżeć pamiętników wampirów. Co do roli Toma Cruisa- wydaje mi się ,ze miał ten specjalny urok, przez co film był ciekawy. Nie wyobrażam sobie innego aktora :)

ocenił(a) film na 9
thefans

Świetny film a szczególnie gra aktorów, bardzo mi się podobał. Polecam jednak książkę Anny Rice "Wywiad z Wampirem". Jak to książka jest o niebo lepsza. Dałam 9/10 ;)

ocenił(a) film na 9
thefans

Po prostu to Wampir bliższy pierwowzorowi czyli Draculi Stokera (nie mylisz z żadnym filmowym draculą).

Dealric

no właśnie nie oglądałam Draculi w kwestii starych filmów nie mogę się wypowiadać :( może kiedyś nadrobię ale teraz tyle filmów, że ciężko nadążyć ! pozdrawiam filmowych mniaków!

ocenił(a) film na 9
sandrusiek_vanillka

Szczerze powiem, że ze starych filmów o wampirach tylko Nosferatu: symfonia grozy jest naprawde dobry i warty oglądania. Pierwsze filmy o Draculi (bodajże z 36 jeśli dobrze pamietam) były niezłe, ale ich główną zaletą było przedstawienie wampira (zresztą zbliżone do tego z Nosferatu). Dopiero dekady później przerobiono wampiry na bezmyślne zabijające stwory mimo, że oryginalnie Dracula był postacią tragiczną.