Świetne dialogi i ogólnie cały film. Ostatnio go sobie odświeżyłem po raz xxxxxx nie wiem który już i jest jeden minus- za krótki. Kupiłem książkę choć nie czytam to tą muszę. Film jest genialny jestem jego wielkim fanem odkąd zobaczyłem go w kinie w 94 r. Super, że scenariusz do filmu napisała autorka powieści w połączeniu z bardzo dobrą reżyserią i genialnymi kreacjami aktorskimi powstało arcydzieło gatunku. Uwielbiam ten film.
Ja również go uwielbiam. Podobnie jak Ty obejrzałam go w kinie w 1994 roku. Trzykrotnie ;) Zakochałam się wtedy nie tyle w Bradzie czy w Tomie, ale w tej niesamowitej atmosferze, mroczności, w tym, że TE wampiry to coś więcej niż bezmózgie straszydła. Wtedy oszalałam na jego punkcie. Teraz, 18 lat później, widzę w nim pewne wady, to, że nie jest może doskonały. Widzę też niesamowitą dbałość o szczegóły (to akurat na plus, np. niesamowite stroje)... mam ten film na DVD, w każdej chwili mogę po niego sięgnąć, ale zawsze jak jest w TV, to MUSZĘ go obejrzeć. I jakby ktoś zapytał, ile razy widziałam ten film - nie umiałabym odpowiedzieć, tak wiele ich było ;) To chyba będzie "film mojego życia";)))