PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313541
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Jak to się właściwie robi? Trzeba umrzec i sie przebudzić jako wampir czy w ogóle się nie umiera tylko przemienia? Louis wygląda na zdrowego gdy ogląda swoj ostatni zachod słońca czy to Lestat pozbawia go zycia. Czy trzeba byc ugryzionym żeby zostac wampirem czy wystarczy tylko wypić krew. Czytałam tylko wampira Lestata i tam nie do końca jest ta kwestia wyjaśniona. Więc nie wiem jak się ta wampirzycą stać ;)))

ocenił(a) film na 10
rzeka_2

to przeczytaj wywiad z wampirem to sie dowiesz....:P
a wyglada to w ten sposob,ze wampir wysysa cala krew doprowadzajac ofiare do skraju smierci po czyn karmi te wlasnie ofiare swoja krwia wampirza i w ten sposob ktos doznaje powolnego obumierania ciala i przemiany w wampira...to co w filmie trwa kilka sekund w ksiazce trwa o wiele dluzej :]

rzeka_2

moze nie musiasz nia stawac bo już nią jestes :P
ja na twoim miejscu bym to sprawdził :)
wydaje mi sie ze tak bo na tym twoim zdjeciu to jakos jasniutka cere masz :)))
ale jak niejestes do konca pewna to tu jest test opublikowany przez uniwersytet harvarda dla ludzi ktorzy niesa do konca pewni....:)
http://lisun1.webpark.pl/test.html [lisun1.webpark.pl/test....]

mi wyszlo ze jestem :)))

ocenił(a) film na 8
River_Norton_is_gone

hymmmm.... sprawdzilam i... okazało sie że jestem juz wampirzyca. Tak coś czułam tylko nie chcialam się do tego przyznać ;))) Bezsennosc, poparzenia sloneczne, hipnotyczny wzrok, i jak zauwazyles River Norton blada skora, cala ja ;) tylko kiedy TO sie stalo?? Dobrze chociaż ze sie przyznales i nie tylko ja tu zdradzam symptomy bycia "dzieckiem ciemnosci":)))

rzeka_2

Równiez jestem wampirem:D Czułam to juz wczesniej,ale teraz jestem pewna;);) Tylko wlasnie kiedy to sie stalo?...:)
Pozdrawiam.:)

rzeka_2

Równiez jestem wampirem:D Czułam to juz wczesniej,ale teraz jestem pewna;);) Tylko wlasnie kiedy to sie stalo?...:)
Pozdrawiam.:)

ocenił(a) film na 8
risin

Witam kolejnego wampira:) no prosze okazuje sie ze to nie jest takie wstydliwe nim byc:) ciekawe ile jeszcze wampirow przebywa na filmwebie?Pewnie wiele bo wampiry chyba lubia kino tylko tutaj moga patrzec na wschod slonca bez konsekwencji :)

rzeka_2

wiecie co ja wcale niemowie ze wam niewierze ale tak mi sie tylko wydaje ze troche za duzo czasu przed kompem spedzacie:D:D:D:D:D:D

ocenił(a) film na 8
tasior_3

Tasior to tak wiesz ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;). NIkomu nie wypije krwi noca w ciemnym pokoju.

rzeka_2

nie no ja wiem tak tylko sobie beke stoczylem ;) wiesz jak to mowia "lepiej nie bedzie ale śmieszniej napewno" :)

rzeka_2

nie obraz sie ale piszesz takie glupoty ze az zwymiotuje swoje dzisiejsze sniadanie. Pisalas jakis glupi test i wyszlo ci ze jestes wampirem. wierzysz w Diabla???? jak chcesz zostac wampirem to wyrzeknij sie boga i podpisz z Diablem pakt. ja moge sam sobie zmniejszac i powiekszac zrenice, urosly mi kly, lepiej widze w ciemnosci, nieraz widze rzeczy ktore sie zdarza ale krwi nie pije, jedynie czasem swoja i jest zaj...... w smaku. jak chcesz sie czegos dowiedziec to to jest e-mail cpun16@neostrada.pl pozdrawiam michal

ocenił(a) film na 10
River_Norton_is_gone

a mnie ta strona z tym testem wogóle nie chce wejść. Nie dowiem sie czy jestem wampirem:P:P:P:P

rzeka_2

Wejdź tu: http://nk.wwt.pl/nk/glowna.php [nk.wwt.pl/nk/glowna.php] , a potem się dobrze zastanów . Naoglądacie się filmów o Vampirach i pajacujecie, sorry, ale film to jedno a życie to drugie. Tylko jakie życie ?

rzeka_2

Wejdź tu: http://nk.wwt.pl/nk/glowna.php [nk.wwt.pl/nk/glowna.php] , a potem się dobrze zastanów . Naoglądacie się filmów o Vampirach i pajacujecie, sorry, ale film to jedno a życie to drugie. Tylko jakie życie ?

ocenił(a) film na 7
DaniFilth

hehe:) mi też wyszło że jestem:) Witajcie wampiry!!

ocenił(a) film na 7
Miyu67

...mi wyszło, że jestem wozem drabiniastym!!...

ocenił(a) film na 9
Snaga_Przeklety

hyhy Witam wszystkich vampirów :P , ja miałem 73 pkt jestem też wampirem :D

ocenił(a) film na 8
ZlyCzarny

To juz jest nas spora grupka w tym woz drabiniasty ; )

ocenił(a) film na 7
rzeka_2

to jeszcze raz ja:) Moje forum już gotowe. Teraz czeka tylko na chętnych do pogaduszek;) Na prawdę zapraszam! nie po to się tak namęczyłam zeby teraz nikt tam nie wchodził:( ;)
http://wampiry.forus.pl [wampiry.forus.pl]

ocenił(a) film na 10
Miyu67

Niechce byc niemiła ale musze to napisac.
Myslicie ze skoro wyszło wam ze jestescie wampirami to znaczy ze naprawde nimi jesteście. Też zrobiłam sobie ten test i wyszło mi ze mam 85 punktów. To ma mnie zapewnic ze jestem wampirem. Bzdura, bez urazy ale to głupie i bezmyślne. Przyznam sie wam do czegoś. Nawet bez tego głupiego testu wiedziałam ze zaliczam sie do wampirów. To tyle nie chciałam nikogo urazić.
Moze kiedys wam napisze jak to jest być wampirem! A moze sami napiszcie chętnie przeczytam :

ocenił(a) film na 9
dziobasek2

te punkty na tej stronie nie znaczą że masz przedłuzone kły i umierasz na słoncu , wg mnie to jest stan psychiczny...

dziobasek2

to ja zamiescilem ten test
i wyszlo ze jestem wampirem wiec musze zaczne pic ludzka krew
zamias jogurtu przed sniadaniem...
w innym tescie wyszlo mi ze jestem murzynem wiec od dzisiaj wyrzucam wszystkie rockowe
plyty i bede rapu bo gleboko wierze w to ze mam czarna skure....:)))))))))))))))))))) )))))

tak a teraz powaznie
dziubasku (nieobrazajac twojej inteligencji) to jest tak trywialne ze wydawalo mi sei zbyt oczywiste do tlumaczenia, ale 4U zrobie wyjatek - chyba wszyscy traktuja ten test (oprocz ciebie :) z przymrózeniem oka i trzeba byc naprawde niewymiarowym zeby uwierzyc w to ze jego wynic automatycznie czyni cie wampirem...
no ale jesli ty wierzysz w to ze my jestesmy tak naiwni i tepi to chyba jestes barzdiej "głupi i bezmyslny" (cytat z twojej wypowiedzi) niż my

ocenił(a) film na 10
River_Norton_is_gone

Nie twierdze ze jestescie odrazu głupi ale gadacie od zeczy.
cytuje(o wyszło mi ze jestem wampirem moze naprawde nim jestem :o)
chore. W sumie niezły ten test spodobał mi sie ale ja niechciałam robic z tego afery ale autor tego testu musiał. Mogłas puscic to w niepamiec ale sama zaczełac. Ja tylko zacytowałam wasze odpowiedzi w kilku zdaniach.
W sumie nie wiem co cie tak rozłosciło ale zeby odrazu nazywac mnie głupią i bezmyslną za wasze bezmyslne gadanie. Nie znasz mnie i nie wiesz jaka jestem. Ale niektózy powinni myslec co piszą :):):):)
Sorry ale tak mysle nic na to nie poradze :):):):)

ocenił(a) film na 9
dziobasek2

'wyszło mi ze jestem wampirem moze naprawde nim jestem :o chore'
myślisz że osoba która to napisała myśli ze jest wampirem i zacznie pić krew?

dziobasek2

do dzobaska

ok po piersze to jestem rodzaju meskiego (tak mis sie przynajmniej wydaje :)

i moze ujme to w jeszcze prostrzych slowach...ten test to jest taki inside joke, lubimy ksiazki rice lubimy filmy o wampirach ale jesli naprawde myslisz (a tak wynika z twoich postów) ze slepo wierzymy w takie testy to nisko nas cenisz... wiesz osoby ktore pisaly posty typu "super wyszlo mi 79 punktow jestem wampirem ..hura" to raczej zartowaly niz mowily smiertelnie powaznie i wszyscy zrozumieli te żarty oprócz ciebie...radze ci wiec nietraktuj wszystkich postow doslownie, tu wiekszosc rzeczy jest z przymrózeniem oka...poprosty wyluzuj troche

no hard feelings

pozdro
river

dziobasek2

p.s.
dzobasku nienazwalem ciebie wprost glupia i bezmyslna...poprosty zacytowalem twoj wczesniejszy post z tezą na temat bezmyślnosci i glupoty ludzi ktorzy rozwiazuja ten test

no ale koniec juz z tym ten temat zaczyna byc nudny...pozatym uwazam ze ejstes na tyle inteligentna ze rozumiesz oco mi chodzi

pozdro

ocenił(a) film na 10
River_Norton_is_gone

ok ok juz nie bede obiecuje ale wy tez wyluzujcie z tym tematem :) :* :* :* :* :* całuski
ps: jestem dziewczyną nie chłopakiem :)

ocenił(a) film na 7
dziobasek2

Chciałbym zostać ZOMBIE...
zna ktoś ankietę?
ewentualnie może byc PIEKIELNY OGAR...ale wolał bym ZOBIE...
proszę, pomóżcie...wy się znacie na tych klimatach...

ocenił(a) film na 9
Snaga_Przeklety

jak chcesz sprawdzic czy jestes zombie odetnij sobie ręke i poczekaj jak sie nie wkrwawisz i nie umrzesz to jestes zaombie :P

ocenił(a) film na 7
ZlyCzarny

a PIEKIELNY OGAR?... bo zombie to jednak mało rozwijające...

...mumią nie chcę być,..

ocenił(a) film na 10
Snaga_Przeklety

To na pewno byłoby ciekawe żyć na przestrzeni wieków i obserwować jak wszystko wokół ciebie się zmienia, jak świat i ludzie idą do przodu zostawiając za sobą przeszłość. Ale czy poświęcenie dla tego duszy byłoby warte? Czy jeśli mielibyśmy wybór poświęcilibyśmy krótkie, ale mocne życie na Ziemi, a potem wieczne życie w raju (przynajmniej teoretycznie w raju) dla wieczności na Ziemi, a potem wiecznego potępienia?
Lestat tak naprawdę nic sobie z tego nie robił, nie myślał o tym, nie bagatelizował tylko po prostu żył chwilą. Za to Louis cierpiał, a trzeba przyznać, że nie był tym, który żył na Ziemi jako wampir najdłużej. Czytając królową potępionych dowiadujemy się o wampirach pochądzących jeszcze ze starożytności.
Kiedy pierwszy raz oglądnęłam ten film myślałam, że to mogłoby być fascynujące żyć cąłą wieczność i mieć mnóstwo czasu by obserwować ludzi i poznawać świat ciągle od nowa, ale kiedy przeczytałam książki (które swoją drogą są lepszym odzwierciedleniem życia wampira niż film, chociaż jest świetny) stwierdziłam, że to mógłby być koszmar: wiecznie samotna, bez nikogo, kto mógłby mnie zrozumieć.

Klaudia999

tesh jestem wampirem :{ :D:D:D:D

ocenił(a) film na 10
fan_Brada_Pitta

Ach, ja też jestem wampirzycą...Dziwne, nigdy nie przepadałam specjalnie za kaszanką...Ej, a może ja jestem wilkołakiem! Nie wiecie, jak to sprawdzić ;)?

Desmei

Wzbudził we mnie wątpliwości ów test, mianowicie:
czy "czucie się, jakby się wyszło z siebie" obejmuje też sytuacje, kiedy się na kogoś - eufemistycznie rzecz ujmując - zirytuję??? to dużo może zmienić, takie wyjaśnienie sobie niuansów. ;)))))
ps. test na wilkołaka: ile (miesięcznie) zuzywasz maszynek do golenia jednorazowego użytku? a ile dziennie? a ile przy jednym goleniu? :))

ocenił(a) film na 10
vell

Zapraszam na moje forum:
http://wampiry.fora.pl [wampiry.fora.pl]

Snaga_Przeklety

ja bym chciał zostać misiem koala. lubię musie koala. albo arbuzem. lubię arbuzy.

ocenił(a) film na 10
rzeka_2

odpowiedź na to pytanie znajdziesz w książce Anny Rice Królowa potępionych.
KSIĄŻCE NIE FILMIE!!!

hedwiga

Jezu co za debilizm...ręce opadają dzieci!!!!!!!

holcer

Może i dzieci...Ja tam nie wiem,wieku nie znam. Osobiście wampiry kocham i jestem obecnie chora na ich punkcie. Za jakiś czas powinno mi przejść;) Dla mnie stanowi to oderwanie od przytłaczającej codzienności, a poza tym mrok zawsze pociąga;) Co do stania się wampirem... To zależy od tego, jaką książkę czytasz:) W "Drakuli" Brama Stokera...eee...nie pamiętam:P Będę musiała jeszcze raz przeczytać... Anne Rice pisze,że wampir musi wypić krew ofiary i podać jej swoją. Ale chyba nie całą krew,nie? Wydaje mi się, że więcej niż połowę. W "Historyku" trzeba zostać trzykrotnie ugryzionym przez wampira,żeby samemu w pełni nim się stać. W "Nekroskopie" wampir to w ogóle jakieś pokrętne stworzenie...Pasożyt właściwie, który zamieszkuje ciało człowieka. Inny wampir składa po prostu w ciało człowieka swoje "jajo". Książka "Martwy aż do zmroku" ukazuje,że przez wypicie krwi wampira czlowiek staje się silniejszy. W niektórych filmach (np.Od zmierzchu do świtu,Drakula 2000,Underworld) wampirem staje się już po jednym ugryzieniu...Ile umysłów,tyle pomysłów:)

astaroth2601

Ahh...Amele...jak ja się mam dostać na to forum? A raczej dlaczego się dostać nie mogę?

użytkownik usunięty
rzeka_2

Nie no nie mogę...
Muszę ten temat wysłać znajomym...

:-D

No nie? :D taki natłok wałów, to się żadko zdaża ;-). Pzdr

holcer

No :D Ubawiłem sie jak cholera :D Szczególnie przy gościu od PIEKIELNYCH OGARÓW :D

rzeka_2

ja widze ze nie ze wszystkimi jest tutaj okej... typowo ja chyba powinnam sie przeniesc na inna planete skoro kazdy podczas peni zamienia sie w nietoperza lata i szuka krwi.. spi w trumnie nie trawi czosnku oraz spala sie przy swietle slonca... dajcie spokoj. jaki jest wasz wiek ? Nie chce rozczarowywac ale to historyjka jak ze swietym Mikolajem jego tez nie ma tak samo jak wymyslonych wampirow.. owszem byl pewien Hrabia ktory pil krew ale reszta to juz jakies bzdrury... zacznijcie sie zajmowac czyms powaznym zobaczcie czy do szkoly nie macie nic zadane a nie sie zastanawiac 'o jak fajnie byc wampirem wysysac krew z ludzi i zarazac wlasna nacja' normalni jestescie ???

okej

okej, zapomniałaś o Elżbiecie Batory...A ten hrabia to Vlad IV, hospodar wołoski.