PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Cudo.

ocenił(a) film na 9

Mój ulubiony film. Oglądałem go dawno temu i znowu do niego wracam. Nie wiem co ten
film ma w sobie, ale za każdym razem jak oglądam, to wyłączam w głowie myśl "już to
oglądałem". Za każdym razem do niego wracam z uśmiechem.
Po pierwsze-doskonali aktorzy. Po drugie film opiera się na dziele literatury, więc od razu go
klasyfikuję do naprawdę wartościowych. Po trzecie to nie jest kolejna historia o wampirach,
które wysysają i mordują ludzi. Bardzo się cieszę, że natura wampira nie jest tu
przesadzona, dobrze, że skupili się głównie na charakterach i bardziej ludzkiej stronie
tych istot. Nie wiem jak Ci wszyscy reżyserzy, aktorzy i cała ekipa zrobiła, że wampiry można
pokochać i się nimi inspirować(mówię tu o toku myślenia Lestata, Louisa, Armanda,
Claudii). Po czwarte, wydarzenia na tle ważnych epok.
Nie wiem co tu jeszcze napisać, warto obejrzeć film, ale zdecydowanie polecam przed tym
przeczytać książkę. Jedyny minus to ominięcie ważnych scen i postaci śmiertelnych.
P.S. muzyka również wymiata!
Dziesiątka jak nic.

ocenił(a) film na 9
classical

zgadzam się z Tobą całkowicie. Jestem fanką książek Anne Rice z Wywiadem z wampirem na czele. Również chętnie wracam do tego filmu, jest ponadczasowy, pięknie przedstawia mentalność wampirów no i te stroje.... cudowne. no ale... właśnie, szkoda, że tyle wątków jest pominiętych, ale z drugiej strony jakby mieli obrazować wszystko co było w książce to film trwałby chyba pięć godzin ;) no ale co tu dużo mówić, jestem wierną fanką tego filmu, druga część mnie obraziła i to był cios poniżej pasa ^^ Lestat wyglądał tam jak nie Lestat ale to już nie tutaj o tym :) pozdrawiam wszystkich fanów Wywiadu ♥