Jest na to logiczne wytłumaczenie. Mysle ze poprostu ich to nie interesuje, pragna tylko i wyłącznie krwi. Szkoda ze nie zajmuja sie takimi sprawami jak sex czy pocałunek. Jeszcze nie obejzałam filmu o wampirach w którym by to było.
Dłatego własnie zwracam sie do was o prozbe czy znacie jakis film o całujacych wampirach ? jesli tak to napiszcie.
I napiszczie jeszcze co wyslicie o całujacych sie wampiracg.:):):):):)
Wampiry się nie całują, gdyż nie myślą tak jak śmiertelnicy. Nie jest to dla nich czymć ważnym, nie są ani heteroseksualistami, ani homoseksualistami- kochają za piękno, ale nie w fizycznym jego aspekcie.
Nie całują się? Nie we wszystkich filmach:) Polecam Królową Potępionych (Queen of the Damned) ze Stuartem Townsendem. I jeszcze jedno. Gdzie zaczyna się historia wampirów? W Transylwanii! DRACULA! Filmu dawno nie oglądałam, ale jest to typowy przykład bardzo uczuciowego wampira. Co do seriali: Buffy, postrach wampirów - Sarah Michael Gellar. Wampir z ludzką duszą - Angel, zakochany w młodej dziewczynie. Ta para nie jest specjalnie grzeczna, co najwyżej grzeszna. Zapraszam do siebie.
Pozdrawiam
Ena
Nie przerażaj mnie! Królowa Potępionych jako osobny film jest do zniesienia, jednak jako ekranizacja ksiązki... Pfe! Moja ukochana seria została w ten sposób zgwałcona na wskroś. Żadna postać nie zgadza się z ksiązkowym opisem, KOCHAJĄ SIĘ TAM, ogólnie Akasha jest do bani... :/
PS.
W Wywiadzie z wampirem mieli trudności z nakręceniem sceny, gdzie Claudia i Louise rozmawiają na balkonie. Po tym, jak on dał jej nową opiekunkę. Gdzie był problem? Mała Kirstin Dunst nie chciała pocałować Brada Pitta, dlatego zostało to zasłonięte (jej ręką). Wampiry się nie całują, co?:)
A tak btw. w Hellsingu bodaj w odcinku Kill House jest motyw gdzie cele Alucarda jadą na motorze i właśnie się całują :)
W książce "Wywiad z wampirem" i w "Wampirze Lestacie" był ten motyw dość dobrze ukazany - nie całują się, ponieważ uczucia okazują sobie inaczej - w sferze umysłowej, mogą się porozumiewać telepatycznie, i czytać nawzajem swoje myśli, więc wiedzą co dany wampir czuje do innego i tym samym nie muszą tego okazywać poprzez całowanie i inne tego typu przyziemne sprawy.
Wręcz przeciwnie, w książce "Wampir Lestat" bohater zaskakująco często całował się ze swoją matką Gabrielle. Na przeróżne sposoby. Tylko film "Królowa Potępionych" nie raczył zawadzić o temat Gabrielli de Linocourt, chociaż jest ona postacią dosyć ważna.
Ewentualnie w "kronikach" popularne są także pocałunki, tak zwane "krwawe" :) Nacinasz sobie język kłami i robisz to samo co podczas zwykłego pocałunku ;) Dla wampirów jest to o tyle ciekawsze, że przekazują sobie za pomocą krwi także uczucia. Taki pocałunek jest lepszy od normalnego ;)
PS. No i w książkach Pani A. Rice napisała, że wampiry szczyt uniesienia (coś jak ludzki orgazm) osiągają tylko podczas wysysania krwi, gdy to rytm bicia serca wampira i jego ofiary jest identyczny... Krew ludzi dla wampirów, nawiązując do mitologii, jest jak ambrozja...
Widziałam tylko 1 film gdzie wampiry się całują: Królowa potępionych. Hmm... bo chyba mozna ując ze Lestat całował się z Akashą ;)
TAK wiem ze w królowej potępionych jest pocałunek i w wywiadzie z wampirem też jest i w czyms tam na motoze ale porównajcie sobie te wszystkie filmy. Królowa potepionych została jednogłosnie odzucona przez oglądaczy bo było w nim za duzo współczesnosci. Tak samo stało sie z pozostałymi tego typu filmami. Ktos tam wspomniał o całujacych sie wampirach na motoze? Przeciez to cholerna bujda. Chodzi mi o scene przerazenia kiedy nie wiadomo co sie stanie jak w wywiadzie a współczesnych filmach o wampirach tego nie ma wszystko jest takie nowe ze az sie żygac chce.
Radze wam byscie sie zastanowili za co kochacie Wywiad z Wampirem a za co współczesne filmy o wampirach. Napiszcie jak chcecie.
No i wampiry uprawiały seks w filmie "Zagadka nieśmiertelności" z Davidem Bowie . Znakomity film.
hmm no to z teo co pamietam to w łowcach wampirów 2 z Bon Jovim wampirzyca zrobiła laske jednemu człowiekowi...nie wampirowi wiec to sie chyba nie liczy :P w underworldzie jest scenka z wampirzycą Saleną i hyvrydą Michaelem ale micheal to tez nie wampir :p hmm... w Draculi 2000 były sceny erotyczne ty akurat wampir z wampirzycami ;)
W jakimś filmie o wampirach (niestety nie pamietam jakim) był podział na wampiry czystej krwi i na przemienionych, więc chyba w jakiś sposób to robią, ale nie mam pojęcia czy się przy tym całują czy nie :)
w drugiej części Underworld jest scena gdzie główna bohaterka (Selena) nie tylko się całuje... co widać gołym okiem;)
widać ludzie ze nieczytaliscie ksiazki na ktorej jest oparty film....bo w "wywiadzie' mala klaudia 9ktora nawiasem mowic miala 5 lat a nie 11 tak jak w filmie) zadaje pytanie luisowi na temat sexu...... a on jej odpowiada ze wampiry nie uprawiaja takich praktyk poniewaz nic niejest bardziej podniecajace od picia krwi....(ok no niemowi jej tego w taki sposoba jak to napisalem...bo on to owiele lepiej wyjasnia,ale sens jest taki sam :)
wiec jesli macie jakies pytania to odsylam do książek :P
w "DRACULA 2000" Dracula uprawia seks z przyjaciółką tej czarnej... :)
a potem ją gryzie ^^
A więc tak. Jeśli chodzi o Rice'owe wampiry (książkowe). Sex- "Wampir Vittorio", całowanie- "Wampir Lestat" Lestat z matką.
a opowiesci o mariusie "krew i zloto" anne rice jest scena w ktorej on i amadeo sa u bianki rozmawiaja i w trakcie marius wklada jej reke pod spodnice ... a dalej to chyba wiadomo co bylo heh :)
Ok, ale Bianka była wtedy jeszcze śmiertelniczką. Wyraźnie powiedziała obu panom czego chce, i mniej więcej to dostała. To Marius ją... hmm 'uszczęśliwił', więc w żadnym razie nie można powiedzieć, zeby w tym przypadku wampiry uprawiały seks, bo to nie oni byli przedmiotem owego aktu, że tak się wyrazę :D. Poza tym, jak już chcesz poczytać o aktach seksualnych, to ja polecam "Wampira Armanda". To co w "Krwi i Złocie" opisane jest jako "wysłałem go do różnych miejsc" w "Armandzie" opisane jest z większym rozmachem i z większymi szczegółami :) tam się dopiero dzieje ;P