Jesli wiecie cos na ten temat to podzielcie sie nim ze mną!!!
Załuje ze w filmie nie było sceny milosnej czy nawet więcej niż 1 pocałunek pomiedzy wampirem a człowiekiem albo też pomiedzy dwoma wampirami jednej płci. Mysle ze skoro wampir potrafi współczuć, nienawidzic a nawet płakać to umiał by uprawiac sex.
Pozdrawiam :)
wiemy cos na ten temat :)
niestety wedlug Anne rice(autorki powiesci) wampiry seksu uprawiac nie moga, albo co jest bardziej prawdopodobne nie znajduja w tym przyjemnosci bo technicznie byloby to mozliwe, jak w pozniejszych powiesciach opisuje autorka. poza tym sa totalnie bezplodne.
w Wywiadzie z wampirem nie ma co prawda nigdzie jasno napisane ze nie moga, ale nie ma tez zadnych scen. w filmie Jordan poszedl tym samym tropem , zostawiac widzom pole do wyobrazni i tak jest chyba nawet fajniej.
poza tym Wywiad mimo to jest filmem o posmaku erotycznym( jak kazdy szamnujacy sie film o wampirach powinien byc), choc brak mu doslownosci i tej kropki nad "i"
Ale w filmie Królowa Potępionych była tam jedna scena erotyczna ale ten film nie przypadł mi ani troche do gustu chyba z powodu tej nowości ze wzgledu na ubiur (ciuchy fajne ale nie pasuja do wampirów) i że źle ucharakteryzowali kły. Nie były tam gdzie trzeba. Siekacze zastąpili klami i według mnie to jest nie prawdziwe. Być moze rezyser zrobił tak tylko dlatego zeby te wydłuzone zeby było widac.(do kitu)
Dlatego nie wiem komu wiezyc.
Być moze jeszcze porozmawiamy na ten temat.
Sp; w Wywiadzie z wampirem nic nie brakuje a zwłaszcza kropki nad i
dziobasku , mowimy o seksie w wywiadzie, tam kropki and "i" nie ma bo stosunku sie nie doczekales, podobnie jak reszta widzow.
co do KP- jest to film denny, jako adaptaja totalnie chybiony, sam w sobie zrobiony na pol gwizdka. scena erotyczna w KP tez wiecej sugeruje niz pokazuje, ale...w tym filmie tzw."mitologia rice" jest poprzekrecana- chociazby fakt spacerowania wampirow po sloncu.
charakteryzaja kłów- wampiry w Wywiadzie mialy zaostrzone nie tylko kły ale i gorne dwójki, po to zeby uprawdopodobnic ich wyglad(stopniowe wyostrzanie zebow)
u Rice, zaostrzone sa tylko kły.
w Kp nie przygladalam sie blizej, aczkolwiek zeby Akashy na jedym zdjeciu sa wielce sugestywne hahha
moge to podsumowac tak, ze w wywiadzie na wszystko bylo wiecej kasy, wiec i zeby ladniejsze i lepsi specjalisci od makijazu specjalnego i efektow :)))
Ale poruszmy inny temat co do nosnie Królowej Potepionych. Sama widziałam ten film i moge przysiac ze zęby Akashy były na dobrym miejscu ale pozoastała reszczta wampirów miała zeby w niewłasciwym. Sprawdz jak chcesz. a potem napisz swoja opinie na ten temat. I to bedzie juz mój ostatni temat co do nośnie KP. :)