Na seansie "Wywiadu z wampirem" to się co najwyżej 12-latekprzestraszy. Nie pojmuję tak wysokiej oceny tego badziewia. Kolejny film dla amatorów staroci, co to dają 10/10 każdemu staremu filmowi bez względu na jego poziom.
Tak, już wole Zmierzch niż tego przegadanego gniota. Ty pewnie z resztą napewno też lubisz Zmierzch tylko się z tym kryjesz; wiem, że chciałbyś spenetrować metroseksualnego Edzia, penetratorze.
Nie, Zmierzch to przeciez nie horror. Ale przynajmniej na nim nie zasnalem, nie byl tak dlugi i az tak przegadany.
Trzeba wybaczyć chłopakowi pewnie ma z 15 lat i nie wie, że gatunek Horror to nie tylko bieganie z piłą mechaniczną i rozczłonkowywanie ofiar przy fontannach krwi oraz masturbacja przy pułapkach z "Piły". Nie wie, że w tym gatunku są nawet bardziej bezkrwawe filmy jak choćby "Inni" lub "6-ty zmysł" tzw. kino bardziej ambitne, do którego i "Wywiad z Wampirem" należy i traktuje o naturze i problemach egzystencji jednego z nich bardziej niż na jego codziennym menu, które jest tłem całej historii.
moim zdaniem wywiad nijak sie ma do horroru oprocz tego ze glowny watek to wamiry bardziej stawiam na dramat i to w jakiej sytuacji postawiony jest pitt,niby blogoslowianstwo jakie sprawil mu (notabene swietnie zagrany) cruise okazalo sie przeklenstwem.no i na koncu motyw z gunsow jak najbardziej na plus
http://www.youtube.com/watch?v=pm1icBoVBsk
Moim zdaniem ma się do horroru i to nie ulega wątpliwości. Jest kilka scen rodem z horrorów, na dorosłego widza one aż tak nie działają dlatego, że tutaj oglądamy świat oczami wampirów i ten przysłowiowy "dobry" to ten "zły". Jakby ten film był przedstawiony od strony ludzkiej to sceny robiły by większe wrażenie. Niewątpliwie scenami rodem z horroru, przerażającymi były: zabicie oraz psychologiczna gierka z prostytutką Lestata oraz zbiorowa konsumpcja dziewczyny w teatrze wampirów.
Tak, przecież była taki genialny..to aktorstwo, ach i ta fabuła, jeszcze lepsza. Co było w Zmierzchu czego nie było tu? Aaaaa chodzi o to, że świecili? Fajny poziom kina.
Tak zmierzch może się spodobać, ale chyba tylko dzieciom lub osobom lubiącym romanse klasy brukowej. Idź może lepiej poczytaj fanfiction fanek Edzia i nie zaśmiecaj Filmwebu dennymi komentarzami. Są gusta i guściki, ale jedynym argumentem, który posiadasz jest napisanie miedzy słowami,za to w obelżywy sposób, że kolega predator jest gejem (jakby to miało jakiekolwiek znaczenie)... Żal mi Ciebie i wszystkich innych, którzy za jedyne wartościowe filmy uważają wszystkie części teksańskiej masakry i HSM...
Ale wiesz to nie jest taki typowy film do bania się.Bardziej jak dramat o wampirach.Ja też się w sumie nie bałem.Ale to że film miał rozwiniętą fabułę i dobre dialogi dla mnie na plus.Dla ciebie nie.Co kto lubi.Wyraziłeś swoje subiektywne odczucie i jak widzisz większość się z tobą nie zgadza co do oceny. Przykre co nie?
Oglądałam to mając jakoś 12 lat i też się nie bałam, a wręcz zasypiałam, wciąż prosząc straszą kuzynkę "to jest nudne, zasypiam od tego, włącz coś innego". Teraz stwierdziłam, że powinnam obejrzeć go ponownie mając już 6 lat więcej, bo zdaje mi się, że w tym filmie "horror" odnosi się tylko do obecności wampirów jak takiej, a tak naprawdę to dramat, który może nieść głębsze treści, zapowiada się jak wartościowy film, którego mając 12 lat po prostu nie rozumiałam. Z tobą tylko jest podobnie.
Wywiad z wampirem - "Dramat, Horror" - filmweb zaprasza :). Chociaż ja również nie uznałabym tego az horror, absolutnie.
no, ale to nie pierwszy raz jak filmweb się myli ... :P tu nawet zmierzch jest klasyfikowany jako horror XD
wampiry sa zaliczane pod kategorie gatunek horroru i dlatego wywiad z wampirem jest horrorem