PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Ale jak dla mnie filmy o wampirach to nie są horrory bo czego tu się bać Lestata?

Poulet096

Bo to nie horror tylko dramat, ale dystrybutor uznał, że jako horror lepiej się sprzeda ;)

ocenił(a) film na 10
ponder

Lestata nie należy się bać. Lestata można aby pokochać ;).

ocenił(a) film na 7
Poulet096

To że Ciebie nie przestraszył nie znaczy że nie jest to horror. Horrory to z definicji filmy które w świecie stworzonym na wzór świata rzeczywistego wprowadzają zjawiska nadprzyrodzone których nie da się wyjaśnić. Dlatego każdy film o wampirach, duchach, wilkołakach etc. jest horrorem niezależnie od tego jakie uczucia wywołuje bo to czy ktoś się jednej rzeczy boi a innej nie jest względne.

Kongokou

dokładnie, poza tym wydaje mi się, że wcześniej horrory miały swój klimat, obecnie wystarczy piła mechaniczna i rozcwiartowane czlonki, albo zombiaki i duzo duzo rozcwiartowanych czlonkow...w każdym razie musi byc duzo rozcwiartowanych członków i hektolitry krwi = dobry horror dla reżyserów horrorów, co jest trochę żałosne ;). cóż, po prsotu czasy się zmieniły.

ocenił(a) film na 8
Eryniae

Ja tam nie lubie zombie bardzej wole duchy i hektolitry krwi najlepiej jak psychopata kogoś goni