PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Film na 6+

ocenił(a) film na 6

Pomimo całkiem ciekawej obsady i wyśmienitej muzyki film nie posiada scenarjusza, który mógłby wystarczjąco zaciekawić widza. Mroczno wszędzie i jeszcze raz mroczno:) mimo to warto obejrzeć dla sceny spektaklu:D

ocenił(a) film na 10
Impulse

Moim zdaniem tan film jest absolutnie boski... I scenariusz całkowicie mi się podoba. A mrok moim zdaniem dodaje temu filmu jeszcze więcej uroku... Ale to tylko moje zdanie :D.

użytkownik usunięty
Alice_Claudia_Cullen

No cóż- uczucia względem fabuły są sprawą indywidualną, ale film opierał się na książce, więc siłą rzeczy inny nie mógł być (choć są różnice, przede wszystkim bardziej hollywoodzkie zakończenie, skądinąd genialne)

Impulse

Film jest bardzo dobry. Marzę o przeczytaniu ksiązki! I chociaż nie lubię Pitta i Crousa to w tych rolach naprawde świetnie sie spisali. Koniec filmu również zaskakujący (według mnie), chociaż myślałam,ze jeszcze cos sie stanie... ale tego mozna samemu sie domyslic.

ocenił(a) film na 8
Impulse

Mnie się w tym filmie podobały animatoryczne efekty specjalne autorstwa Stana Winstona. Niezła była też scenografia i kostiumy. Fabuła i gra aktorska mimo mistrzowskiej obsady tak jak mówisz na jakieś 6.5/10, ale aspekty techniczne podnoszą wartość tego filmu w moim odczuciu nieco ponad siedem, a dokładnie jakieś 7,2/10. Ogólnie film godny polecenia, ale raczej dla fanów wampirycznych opowieści w kostiumowym zabarwieniu. Nara.