PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313541
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Film świetny. Klimatyczny. Wampiry przedstawione genialnie, przekonująco.
Fantastyczna atmosfera grozy. Kapitalna rola Kirsten Dunst. Zjawiskowi Cruise i Pittt. Dla mnie jednak lepszy Cruise. Ciekawa i intrygująca rola Banderasa. Stephen Rea pokazuje swe mistrzostwo. Intryguje i zachwyca. Kostiumy, scenografia, charakteryzacja bardzo dobre. Muzyka przyjemna, naprawdę dobra. Scenariusz niczego sobie.
Te Złote Maliny dla Cruisa i Pitta to totalne nieporozumienie. Widać brudne układy.

Gorąco polecam ten piękny film. Nie pożałujesz drogi widzu :)

ocenił(a) film na 9
MF13

O zgadzam się! Wszystko jest piękne! Mimo, iż film ma 17 lat to i tak zachwyca! Jest piękny, mogę go oglądać na okrągło ( a tego w nawyku nie mam). Zdjęcia na filmweb'ie... hym, słabe. Nie ukazują, film godny polecenia, naprawdę.! Nie ma zarzutów (prócz kilku sprzeczności z książka, na przykład Armand miał około 16 lat, a w filmie... straszuek xD)

MF13

Akurat uważam, że Pitt był beznadziejny i psuł klimat, chociaż sam film oceniam zdecydowanie na + ze względu na nastrój :) Cruise nie powinien dostać tej Maliny, bo nie zasłużył, ale Pitt jak najbardziej. Nie wiem czy jego brak ekspresji był pomysłem mu narzuconym, czy sam to sobie wypracował, ale stwarzało to wyczuwalną sztuczność w czasie oglądania filmu. Pozdrawiam :)