PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Witam, mam takie pytanie, otoz czy film odbiega bardzo od ksiazki?
Oraz czy lepiej jest ja przeczytac przed filmem?

użytkownik usunięty
Jacob Voorhees

Ja przeczytałem książkę po obejrzeniu filmu :)

ocenił(a) film na 8
Jacob Voorhees

myślę, że lepiej najpierw przeczytać książkę ;P ale rób jak uważasz xD

xwhysoseriousx

Wlasciwie, to najpierw zamierzam przeczytac ksiazke, ale , jezeli film nie odbiega od niej bardzo, moze go obejze wczesniej

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

Sporo się różnią, a raczej wiele wątków zostało pominiętych w filmie - ja przeczytałem książkę po obejrzeniu filmu, przyznam szczerze że ten drugi spodobał mi się bardziej (inaczej było z Godfatherem)

mmc7

Książka jest dużo lepsza. W filmie jest kilka błędów ale nie odbiegaja szczególnie mocno od fabuły. Np. Luis chciał sie zabić po śmierci brata, nie żony.
2) Banderas w roli Armanda- przegięcie- Armand, a w zasadzie Amadeo- został przemieniony w wieku , z tego co pamiętam 17-19 lat. A tu pyk- Banderas w wieku zbliżonym do 30
Troche wątków pominiętych, ale tak to film ok, świetnie zagrali film cała trójca, zwłaszca Tom Cruise.
Lepiej przeczytać przed.

ocenił(a) film na 10
AskaKaz

Przynajmniej zgadzam się co do Banderasa ;)

xwhysoseriousx

wg mnie książka jest dużo lepsza od filmu, mimo tego, że dość ciężko się ją czyta

aeon77

Tak, ja czytałam "Wampir Lestat" I bardzo ciężko się ją czytało tak też sądzę, że Wywiad z Wampirem również będzie ciężki gdyż tej samej autorki aczkolwiek wydaje mi się, że mimo świetnych ekranizacji książka nie dorówna filmowi :)

ocenił(a) film na 10
MonikaFromComton

Dziwne, nie czyta się ciężko, przeczytałam wszystkie Kroniki Wampirów i Czarownic Anne Rice i czyta się świetnie. Polecam. A film też jest super.

użytkownik usunięty
MonikaFromComton

"Wywiad z Wampirem" jest uznawany za najlepszą część "Kronik...". Czyta się go o wiele lepiej od "Wampir Lestat" oraz jest on niewątpliwie dużo lepszy. Polecam serdecznie :) (Aczkolwiek Kroniki przeczytałam jak miałam 12 lat i teraz po tych czterech latach powracając do nich stwierdzam, że nie wiem co aż tak wyjątkowego w tej książce widziałam XD)

Skoro tak no to na pewno w wolnej chwili się za to zabiorę ;D