Witam, mam takie pytanie, otoz czy film odbiega bardzo od ksiazki?
Oraz czy lepiej jest ja przeczytac przed filmem?
Wlasciwie, to najpierw zamierzam przeczytac ksiazke, ale , jezeli film nie odbiega od niej bardzo, moze go obejze wczesniej
Sporo się różnią, a raczej wiele wątków zostało pominiętych w filmie - ja przeczytałem książkę po obejrzeniu filmu, przyznam szczerze że ten drugi spodobał mi się bardziej (inaczej było z Godfatherem)
Książka jest dużo lepsza. W filmie jest kilka błędów ale nie odbiegaja szczególnie mocno od fabuły. Np. Luis chciał sie zabić po śmierci brata, nie żony.
2) Banderas w roli Armanda- przegięcie- Armand, a w zasadzie Amadeo- został przemieniony w wieku , z tego co pamiętam 17-19 lat. A tu pyk- Banderas w wieku zbliżonym do 30
Troche wątków pominiętych, ale tak to film ok, świetnie zagrali film cała trójca, zwłaszca Tom Cruise.
Lepiej przeczytać przed.
Tak, ja czytałam "Wampir Lestat" I bardzo ciężko się ją czytało tak też sądzę, że Wywiad z Wampirem również będzie ciężki gdyż tej samej autorki aczkolwiek wydaje mi się, że mimo świetnych ekranizacji książka nie dorówna filmowi :)
Dziwne, nie czyta się ciężko, przeczytałam wszystkie Kroniki Wampirów i Czarownic Anne Rice i czyta się świetnie. Polecam. A film też jest super.
"Wywiad z Wampirem" jest uznawany za najlepszą część "Kronik...". Czyta się go o wiele lepiej od "Wampir Lestat" oraz jest on niewątpliwie dużo lepszy. Polecam serdecznie :) (Aczkolwiek Kroniki przeczytałam jak miałam 12 lat i teraz po tych czterech latach powracając do nich stwierdzam, że nie wiem co aż tak wyjątkowego w tej książce widziałam XD)