PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Wywiad byl swietny w kinie, ale i tak nic nie pobije ksiazki Annie Rice. W naszym kraju wydano bodajze "Wywiad z wampirem" "Wampir Lestat" "Królowa potepionych" "Pandora". Polecam prawdziwym fanom, bo dopiero tam historie wampirow nabieraja prawdziwej sily. Dla mnie jedne z ulubionych pozycji ksiazkowych. (no i przede wszystkim "Wampir Lestat" w zupelnie innym swietle ukazuje historie, ktora opowiada Louis)

ocenił(a) film na 10
Fei

Wydano jeszcze "Merric" oraz "Vampir Vittorio", no i całkiem niedawno "Wampir Armand" - Merric jeszcze nie czytałam, ale jestem fanką Anne. Aha - dla tych, którzy zabierają się do "Armanda": nie ma to jak pary męsko meskie, czyz nie?

ocenił(a) film na 10
Fei

Wydano jeszcze "Merric" oraz "Vampir Vittorio", no i całkiem niedawno "Wampir Armand" - Merric jeszcze nie czytałam, ale jestem fanką Anne. Aha - dla tych, którzy zabierają się do "Armanda": nie ma to jak pary męsko meskie, czyz nie?

użytkownik usunięty
Fei

hehe... Nawet nie wiedzialem, ze wyszlo az tyle czesci! Wielkie dzieki za info. Aha, a co do Armanda to nie powiem, zeby pary mesko meskie jakos specjalnie mnie rajcowaly :)

ocenił(a) film na 10

Ależ skąd, w książce sa naprawde urocze. Louis plus Lestat rzadzą:)

ja tam jestem zdania ze mariusz to pedofil :P, żeby robić w "wampir Armand" takie rzeczy z armandem...

Fei

Hehe... Nie no moim zdaniem cecha charakterystyczna dla wampirow jest to, ze nie maja jako takich preferencji seksualnych. Czerpia przyjemnosc z obcowania z osobnikami, ktore sa w jakis sposob fascynujace. Dlatego wampirem mogl stac sie tylko ktos "pociagajacy" fizycznie. Swoja droga przez wiecznosc kazdy w pewnym momencie poczolby sie chyba znudzony:)

ocenił(a) film na 10
Fei

jest dużo ksiązek z cyklu "kroniki wampirze"
wywiad z wampirem, wampir lestat, królowa potepionych, opowieść o złodzieju ciał, diabeł memnoch, pandora, wampir armand, blood and gold, blackwood farm i jeszcze jedna ostatnia.. nie pamietam tytułu.. trzech ostatnich oraz memnocha nie wydano w polsce, a opowiesc o zlodzieju ciał trudno znaleźć.. i to tyle..

ocenił(a) film na 10
Fei

wywiad z wampirem, wampir lestat, królowa potepionych, opowieść o złodzieju ciał, diabeł memnoch, pandora, wampir armand, blood and gold, blackwood farm i jeszcze jedna ostatnia.. nie pamietam tytułu.. trzech ostatnich oraz memnocha nie wydano w polsce, a opowiesc o zlodzieju ciał trudno znaleźć.. i to tyle.. jest takze merrick, ale tutaj kroniki wampirze wiążą sie z czarownicami z rodu mayfair.. polecam

ocenił(a) film na 10
Fei

wywiad z wampirem, wampir lestat, królowa potepionych, opowieść o złodzieju ciał, diabeł memnoch, pandora, wampir armand, blood and gold, blackwood farm i jeszcze jedna ostatnia.. nie pamietam tytułu.. trzech ostatnich oraz memnocha nie wydano w polsce, a opowiesc o zlodzieju ciał trudno znaleźć.. i to tyle.. jest takze merrick, ale tutaj kroniki wampirze wiążą sie z czarownicami z rodu mayfair.. polecam

ocenił(a) film na 10
Fei

ocenił(a) film na 9
Fei

A ja polecam czytanie w orginale ksiazek Ann Rice ,bo nie wiedziec czemu tłumaczenia są fatalne i pełne błedów gramatycznych ...