PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313541
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Mam pytanie. Lestat wspomina w filmie o tym, że pochodzi z Paryża, tak samo jak ten, który go stworzył. Moje pytanie brzmi: kto stworzył Lestata, jak to się stało i dlaczego Lestat nie miał wyboru? Z góry dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) film na 10
tomek141991

Stworzył go Magnus, nie miał wyboru, ponieważ Magnus wziął go hmmm siłą, i po stworzeniu Lestata, sam się spalił (dlatego Lestat mówił w filmie, że niczego się nie nauczył od stwórcy swojego) zostawiając mu 'wieżę' i inne bogactwa. Dokładnie nie pamiętam jak to się stało, ponieważ książkę czytałem już szmat czasu temu, ale z tego co pamiętam (jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi) Magnus porwał Lestata z jego pokoju w Paryżu gdzie mieszkał wraz z Nicolasem.

ocenił(a) film na 8
Prismatic

Biedny Lestat wpadł w oko Magnusowi staremu wampirowi gdy grał w teatrze. Wampir był nim zachwycony nazywał go Wolfkiller.

rzeka_2

taak... Najgorsze było, gdy się okazało, że Magnus polował na wielu takich mężczyzn jak Lestat... Ale czemu akurat jego wybrał na swego następce...?
Niezbyt mi się podoba, że Louis zrobił w "Wywiadzie z wampirem" z Lestata takiego bezlitosnego wampira.
A tak w ogóle: jak można się całować z własną matką!?

ocenił(a) film na 8
Luelle

w sumie to wersja Luisa i w niej pokazal Lestata jako potwora. A w książce Żywot Lestata , to Lestat opowiada o sobie.

axsas

wiem, czytalam. Ale wole jednak Wampira Lestata:) Proponuje wam czytać tę książkę przy włączonym Requiem d-moll KV 626 Mozarta:) Wrazenie niezapomniane......