PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313514
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Lestat czy Luis?

ocenił(a) film na 10

Gdbyscie mieli wybor wiecznego zycia, ktory bohater "wywiadu z wampirem" stalby sie Waszym towazyszem ?

Kodoku

Ja również jestem zdania, że Lestat :)

ocenił(a) film na 10
Kodoku

Oczywiście, że Lestat ;) Kto by chciał siedzieć z takim wciąż użalającym się, nudnym wampirem jak Louis? Za to z Lestatem nie można się nudzić ;)

Kodoku

Lestat oczywiście ;)

Kodoku

pomyślałem kupić sobie książkę, ale jak wszedłem w ten wątek to mi się odechciało

ocenił(a) film na 10
Kodoku

Lestat oczywiście ;D

ocenił(a) film na 10
Kodoku

Trudny wybór. Kocham szalonego Lestata, ten jego szelmowski uśmiech, ale Louis też mnie pociąga, taki dobry i piękny....

ocenił(a) film na 10
Kodoku

Jednego i drugiego bym wzięła do łóżka!! :P A na koniec Armanda!

Ale serio: przygody tylko z Lestatem, szalona miłość i wariacja życia, ale z Louisem czułabym się bezpieczniej, pamietacie jak traktował Claudię? Z szacunkiem, wyrozumiałością, miłością, troszczył się o nią jak o córkę, pieścił i rozpieszczał jak kochankę, taki bogaty i zakochany romantyk-kochanek i ojczulek jednocześnie. Lestat bardziej pociąga na chwilę, ale Louis na dłużej.

ocenił(a) film na 8
Kodoku

Trochę się wybiję z tłumu :D

Pomimo tego, że uwielbiam Lestata za jego charakter, całokształt, nieszablonowość i szaleństwo, to rozsądniejszym wyborem byłby Louis. Przy Lestacie nie można czuć się pewnie i stabilnie. Nigdy nie wiadomo, co przyjdzie mu do głowy, co mu się nie spodoba, na co się wścieknie. Nie jest bezpiecznym towarzyszem, najprościej pisząc. Poza tym jest zbyt energiczny i wiem, że byłabym przy nim wykończona. Louis wydaje się nudny, jest osobą melancholijną, snującą się w cieniu i właśnie dlatego byłby dla mnie idealnym towarzyszem przez wieczność, która byłaby stabilna i spokojna.