PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313541
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Mam pytanie

ocenił(a) film na 10

Skoro wampiry miały zdolność teleportacji, to dlaczego Claudia i ta kobieta nie uciekły z tej studni??

ocenił(a) film na 1
Gelu_2

za wysoko było.

ocenił(a) film na 10
Zrodlo

wampiry nigdy w ksiązkach Anny Rice nie miały zdolnosc teleportacji, a co najwyżej latania, ale to tylko Akasza (nie pamiętam jak się pisało jej imię więc jak błąd to sorry) a w filmie jakoś nie pamięta by w wywiadzie albo królowej potępionych latały (Z WYJĄTKIEM AKASZY)

ocenił(a) film na 10
hedwiga

Przecież Lestat kilka razy przenosił się z miejsca na miejsca, np. w scenie jak Luis otworzył drzwi, a tam nikogo nie było, następnie spotkał Lestata w pokoju, albo skąd wziął się w samochodzie tego reportera?? Była też scena w której lewitował (na samym początku z Luisem). Tak z czystej ciekawości pytam, bo może nie wszystko zrozumiałem.

ocenił(a) film na 10
Gelu_2

moze poprostu Lestat to potrafił, a one nie. w końcu był o wiele bardziej 'doświadczonym' wampirem

ocenił(a) film na 9
natalya_2

mi się wydaje,że one po prostu poruszały się szybciej niż ludzki wzrok zdołał zauwżyć,coś takiego też chyba Louis powiedział reporterowi na początku jak zapalił światło,dokładnie nie pamiętam,bo jakoś dawno oglądałam

ocenił(a) film na 10
fenix

A jeśli nawet nie mogły sie wydostac z wiezienia to przeciez mogły cos zrobic zeby nie zostac zamienione w proch. Zauwazyłam ze przed spaleniem miały na sobie suknie a kiedy Louis juz przyszedł to ich na sobie nie miały.(błąd czy co) Wnioskuje ze mogły je zdjąc i sie nimi przykryc a byc moze by nie zgineły.
Co wy na to ??

ocenił(a) film na 10
dziobasek2

Suknie są raczej zbyt słabe, po co a takim razie by były trumny, skoro można się było porządnie okrywać?? Suknie chyba się spaliły razem z nimi.

ocenił(a) film na 10
Gelu_2

Jak suknie mogą sie palić na słońcu ?? Moim zdaniem to niedociągniecie ze strony rezysera.(suknie nie moga spalic sie na słońcu)

ocenił(a) film na 10
dziobasek2

Też się nad tym zastanawiałem i wydaje mi się, że po prostu suknie spaliły się od nagrzanych się ciał wampirów.

ocenił(a) film na 10
Gelu_2

Przeciez Luis powiedzial ze oni sie poprostu szybciej poruszaja!!!!!

ocenił(a) film na 10
Gelu_2

Mam pytanie
Skoro wampiry miały zdolność teleportacji, to dlaczego Claudia i ta kobieta nie uciekły z tej studni??

Nie mogły bo były za słabe.

Gelu_2

Przecież w samym filmie było wyraźnie zaznaczone, że każdy wampir ma inny dar! Taki Santiago potrafił na przykład chodzić po ścianach, a inne tego nie potrafiły. Ponadto suknia mogła spłonąć od płonącego na słońcu wampira. No i suknia nie jest nieprzezroczysta, jak więc miała je uratować od spalenia?

Gelu_2

Lestat nie 'teleportował' się. Po prostu poruszał się zbyt szybko by dostrzegł to człowiek. Na początku filmu taka samą umiejętność stosuje Louis, potem Santiago (w walce z Louisem). Claudia i Madeleine były zbyt słabymi wampirami by czegoś takiego dokonać, tak samo Louis wówczas.

ocenił(a) film na 7
sakurazukamori

A zauważyliście czasem to że przy wyjściu z tej studni była krata ?

ocenił(a) film na 10
Gelu_2

Nie ma mowy o żadnej teleportacji - oni umieli sie poruszać szybciej, niż dostrzega to ludzkie oko, to tyle. Tak robił Louis, tak robił Lestat... a nasze panie były zdecydowanie za słaba, by moc te sztuczkę zastosować, mając silniejsze od nich wampiry jako wrogów. No i właśnie, kwestia kraty - nie mogły tamtędy wyjść.

Gelu_2

Wampiry się nie teleportowały- bardzo szybko poruszały, ale nie teleportowały. Latanie było zdolnością tylko Akaszy, a lewitacji Lestata z Luisem na początku filmu nie jestem w stanie logicznie wyjaśni inaczej niż błędem scenariusza. Suknie spłonęły od nagrzanych ciał wampirzyc. A jeśli chodzi o zdolności wampirów, to odwołuję się do teorii iż im wampir miał dłuższą linię między sobą, a pierwszymi wampirami, tym był słabszy. A Luis był dłużej wampirem, zdołał nabrać doświadczenia i był sam w sobie niepowtarzalny.

ocenił(a) film na 9
asienka__

Scenariusz pisała sama Anne Rice. Więc trudno o błąd.

ocenił(a) film na 8
Gelu_2

Jestem wielką fanką A. Rice. Mam jej wszytkie ksiązki jakie wyszły w Polsce. Tak jak moi poprzednicy mowili one sie nie teleportowaly tylko poruszaly sie bardzo szybko. Ale dodtkowo im wampir jest starszy tym większe ma moce. Na przykład Marius ktory przezyl ponad 2000 lat z czasem potrafil spalic cos siła woli a nawet latac. Tak samo Maharet i Mekkere oraz inne pradawne wampiry. Poztym Lestat był potęzniejszym wampirem dlatego że jego stwórca Mangus był starym wampirem i dodtkowo nigdy przed Lestatem nie stworzył innego wampira dlatego cała moc przekazł mu. No i Lestat pił krew Akaszy oraz Mariusa co dało mu dużo siły. Polecam ksiązki są o wiele wiele lepsze niz filmy.