PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

dla mnie ten film jest arcydzielem gatunki filmu wamirycznego...Jedyny orginlny w swym rodzaju,Inteligentny,mroczny,z klimatem i gotycką fantazją....Blagam nie wyjeżdzajcie mi tu z e Zmierzchem..TEN FILM NIE STOI NAWET W BRODZIKU INTELEKTUALNYM TALENTU ANNE RICE....ALE OCZYWISCIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH 15 LETNICH FANÓW H.MONTANY I EDWARDA C...JAK MU TAM?....POZDRAWIAM RÓWNIEZ PRAWDZIWYCH ZWOLENNIKÓW KINA NEILA JORDANA I ŚWIETNYCH CHOC NIE DLA WSZYSTKICH ZROZUMIALTCH POWIESCI A. RICE!!!!;)=

ocenił(a) film na 10
munir80

totalnie się zgadzam wywiad z wampirem jest niepowtarzalny, tego klimatu nie udało się już odtworzyć w żadnym filmie o wampirach istne arcydzieło !! a zmierzch....film jest kijowy tu się zgodzę ,ale co do książki to kocham ja ponad wszystko :P:P:P

Tarquin2

Ktoś w ogóle porównał tak dalekie od siebie sprawy? Co ma Zmierzch z brokatowymi "wampirami" do Wywiadu z wampirem??
Litości !!

ocenił(a) film na 9
SusanSt_

Gdy obejrzałam ,,Zmierzch" całkowicie zniechęciłam się do filmów i książek o wampirach. Gdy ktoś wypowiedział imię ,,Bella" lub ,,Edward" chciało mi się wymiotować. ,,Wywiad z Wampirem" i ,,Królowa Potępionych" - dwa ekranizowane książki Anne Rice- to największe dzieła kina wamirycznego.

ocenił(a) film na 7
lidda96

właściwie fani belli i edwarda nie bd marnowali czasu na takie "nudnych" filmów tylko bd oglądać inne produkcje ze swoimi aktorami więc można być spokojnym :)

munir80

Zgadzam się. Aż coś mnie bierze, gdy widzę 14 latki wychwalające Zmierzch pod niebiosa i twierdzące po obejrzeniu 5 minut " Wywiadu" , że jest nudny. Prosta zasada. Nie rozumiesz filmu - nie oglądaj.

ocenił(a) film na 8
Wentzy

Ludzie, troche wyrozumiałości :) co Wy oglądaliście mając 13 - 14 lat? Pozwole sobie mniemac, że produkcje porównywalne jakościowo do zmierzchu ;)

Innoame

Na pewno nie wszyscy 14 latkowie oglądali zmierzch, high school musical oraz tego typu rzeczy. Są ludzie którzy nawet w tym wieku wolą dobre kino z przesłaniem do byle jakiego gniotu o wampirach.

ocenił(a) film na 10
Innoame

"Wywiad z wampirem" wszedł do kin w 1994 roku.Miałam wtedy dokładnie 14 lat i mnie zachwycił jednakowo jak dziś

Innoame

majac 13-14 lat obejrzałam wywaid z wampirem???? O_o w wieku 7-8 lat ogladałam horrory i inne rzeczy, więc nie przesadzaj, nie każda nastolatka musi słuchac popu i lubic różowy.

munir80

Zmierzch i Wywiad z wampirem łączy tylko to, że główna tematyką są wampiry. To koniec podobieństw i choć nie uważam zmierzchu za klapę zdecydowanie wole Wywiad z wampirem może to przez obsadę... Nie wiem, po prostu sadzę,że nie należy ich porównywać gdyż przedstawiają inny poziom kina.

todd3

Łączy je także wątek romantyczny ;> Oczywiście uważam że ten z Wywiadu jest lepszy.. ;)

bisban

To prawda porównywanie "Zmierzchu" i "Wywiadu..." boli... (zwłaszcza gdy widzę jak pseudo-znawcy kina wyżej oceniają ten pierwszy tytuł to aż się serce kraje).. do arcydzieł kina wampirycznego dodałabym jeszcze "Drakulę" Francisa Forda Copolli z Garym Oldmanem w roli głównej... tak czy siak "Wywiad.." jest dla mnie w czołówce.

munir80

popieram , bardzo popieram. po prostu ten film nie jest dla dzieci, a dla dorosłych...przecież nie można wymagac od 14latki, że zrozumie wywiad z wampirem, bo obecnie propaguje się idoli typu - glupia hanamontana, czy biber oraz zmierzch, w którym nie ma nic ciekawego . nie wymagajmy zbyt wiele ;)

użytkownik usunięty
munir80

Ale "Zmierzch" jest konsekwencją tego, co stworzyła Anne Rice - jakby nie było, to ona zapoczątkowała trend pięknych, wiecznie młodych, egzaltowanych wampirów. Bez Louisa nie byłoby Cullena (chociaż moim zdaniem to są siebie warci:).