Film wart obejrzenia. Nie do końca jednak rozumiem, czemu jedną z kategorii przypisanych
mu jest horror, no ale. I tak uwielbiam :)
I tu jeszcze jedno zaskoczenie: według mojej opinii Tom Cruise, niby "przeciętny" aktor
wyśmienicie poradził sobie z rolą Lestat'a.
Wiele scen czarnego humoru, przy których - może nie wypadało - ale się śmiałam. C:
To by było tyle... w każdym razie, podobał mi się w dużym stopniu.
Ja uwielbiam czarny humor i właśnie Lestat nie raz mnie rozśmieszył, a Tom Cruise zagrał na prawdę dobrze.
Hm, Tom Cruise przeciętnym aktorem??
Daj Bóg, by wszyscy aktorzy byli tak "przeciętni"...
To że sfiksował na punkcie scjentologii i ludzi tym troszkę może denerwuje, to inna sprawa.
Moim zdaniem Cruise wykreował swą postać rewelacyjnie, a jego Lestat "jest kwintesencją wampiryzmu".
Niech się od niego uczą poniektórzy, jak należy grac "dziecko nocy";)
A ta malina jest jakimś zaebistym nieporozumieniem, ci którzy mu ją za tę rolę przyznali musieli być w trakcie seansu kompletnie pijani, nacpani i w dyby zakuć ich należy;)
PS. Też się śmiałam na scenie pt: "Dance macabre"XD
Popieram.Mimo niechęci do Toma musiąłabym być totalną kretynką by odmówić mu talentu.Jako Lestat był cudowny.
Napisałeś, że nie rozumiesz dlaczego ten film jest w kategorii horror to wyjaśnię Ci jest tak, ponieważ każdy film, w którym występują wampiry, wilkołaki, demony, duchy czy inne mityczne stwory nazwany jest horrorem nawet jeśli chodzi o komedie taką jak np. "Wampiry i świry" czy "Zoombielend". Nie zgadzam się z tobą co do tego, że Tom Cruise jest przeciętnym aktorem ale cóż nie muszę każdy ma inne zdanie. Co do reszty się zgadzam i również polecam film.
Po roli Lestat'a, w jakiej wyśmienicie się odnalazł, przekonałam się do niego samego. Zaznaczyłam o jego "niby przeciętności", czego sensem nie miało być uznanie go za przeciętnego aktora z mojej strony a zwrócenie mojej uwagi na perfekcję, której w innych jego rolach nie odnajdywałam... nie chciałam stworzyć takiego pozoru.
Jakieś propozycje filmów - wg waszej opinii - godnych polecenia z jego udziałem? ;)
"Urodzony 4 lipca"
"Rain Man"
"Oczy szeroko zamknięte"
No i dobra, uwielbiałam go jeszcze w "Legendzie" i "Top Gun"XD
Powszechnie znanym i lubianym kinem akcji z Tomem też nie pogardzę;)