PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 313 tys. ocen
7,7 10 1 313099
7,0 64 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Nie kręci mnie może jakoś bardzo klimat wampirów, dlatego napiszcie co jest w tym filmie takiego dobrego, co sie wam tak bardzo spodobało??pozdr

jamesbond001

Mnie podoba się ujęcie wampirów jako potworów w ludzkiej skórze. Wywiad... ma niepowtarzalną atmosferę, widz zdaje sobie sprawę jakie konsekwencje niesie ze sobą nieśmiertelność i uzależnienie od zabijania. To bardzo interesujące poobserwować życie drapieżnika z boku. Wampiry żyją tutaj obok ludzi - pomysł znany i eksploatowany do bólu - ale w tym filmie zgrabnie uzasadniony i rozwinięty. Gdy film miał premierę, to Underworld nie było nawet w planach...
Inna kwestia, to przedstawienie wampirów w sposób intrygujący - chciałem koniecznie dowiedzieć się co dalej i wywróciłem sobie cały wieczór próbując obejrzeć kawałek, tak dla próby. Nie ma tutaj sieczki, eksplozji, namiętnych romansów, edwardów lub victorii, ani typowych zagrywek w stylu hipnozy, zamiany w nietoperza, czy zapalenia się żywym ogniem na widok krzyża. Te stwory są jakby prawdziwe.
Polecam samemu posłuchać wywiadu z wampirem.

ocenił(a) film na 5
jamesbond001

Nie oglądaj, jeśli nie lubisz filmów o wampirach. Szyje sobie podgryzają, a fabuła słabiutka. W filmie została obalona cała dotychczasowa wiedza o wampirach: nie boją się czosnku, krzyży, światła, a Dracula nie istniał- no chyba jakieś żarty.