PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Jestem zachwycona i zdziwiona zarazem.
Tom Cruise w roli Lestata de Lioncourt, chyle czoła.
Cała obsada idealna... Może Johnny Depp jako wisienka na torcie powinien pojawić się w jakiejś roli, ale to tylko taka moja dygresja...
Genialny, polecam.

ocenił(a) film na 10
todd3

"Jestem zachwycona i zdziwiona zarazem.
Tom Cruise w roli Lestata de Lioncourt, chyle czoła.
Cała obsada idealna..."
Moja odczucia są identyczne;)

ocenił(a) film na 10
WhiteDemon

Moje dokładnie takie same xD Jego podstać mnie urzekła i te teksty... xD ;))

ocenił(a) film na 9
todd3

Najlepszy film o wampirach jaki oglądałam
tom cruise i brad pitt- nic dodać nic ująć:)

todd3

moim zdaniem baaardzo dużym plusem jest Kristin jako Claudia, szkoda mi jej.

ocenił(a) film na 9
marcin0411

Złote Maliny
wygrane: 1
rok typ nagroda kategoria
1995 wygrana Złota Malina Najgorsza ekranowa para / duet filmowy
Brad Pitt
Tom Cruise

Brak słów. Widać, że te złote maliny rozdawane są ze względu na to że jury po prostu kogoś nie lubi lub komuś zazdrości...

BubelCk

najprawdopodobniej.

ocenił(a) film na 8
marcin0411

no, wtedy jeszcze była dobrą aktorką, szkoda, że niestety, nie jak w filmie, musiała dorosnąć

ocenił(a) film na 8
todd3

Zgadzam się co do Johnny'ego. Oglądałm ten film jakiś czas temu i byłam przekonana że Johnny tam gra. Dzisiaj weszłam na obsadę i okazało się że jednak nie (nie wiedzieć czemu). Muszę przyznać że byłby idealną wisienką na tak wspaniałym torcie.

ocenił(a) film na 8
Basienkaf5

"Oglądałm ten film jakiś czas temu i byłam przekonana że Johnny tam gra."

czas udac sie do okulisty

ocenił(a) film na 10
todd3

Uważam że Armanda powinien zagrać ktoś inny , Banderas nie nadawał się moim zdaniem do tej roli .W książce było opisane że Armand został przemieniony jako szesnastolatek. Choć nawet gdyby pominąć ten fakt , bo cały film jest zmieniony , od motywu chęci do śmierci Louisa , po sam koniec , Banderas najnormalniej w świecie nie nadawał się do tej roli.

ocenił(a) film na 8
todd3

Już wiem dlaczego byłam przekonana że Johnny tam grał. Wygrzebałam ostatnio moje stare informacje (wycinki z gazet, notatki z neta itd.) Johnny miał grac w tym filmie ale zrezygnował z roli... na rzecz Toma Cruise'a ;)

ocenił(a) film na 10
todd3

Depp nie musi pojawiać się w każdym filmie. Dla mnie obsada super a ogólnie film nabrał dla mnie uroku bardziej po przeczytaniu książki. ;)

ocenił(a) film na 9
todd3

A ja mam jakoś wrażenie, że Depp nie do końca by pasował do tego filmu. Mam takie odczucie.

ocenił(a) film na 7
aviatorka

Lubię ten film! Nie jestem raczej wytrawną kinomaką i wielu dzieł uznawanych za 'kultowe' nie widziałam, ale o tym filmie mowię powiedzieć za Mickiewiczem - 'To lubię'. To jest to czego oczekuję od dobrego filmu - zapamiętujący się aktorzy z poruszającą mnie rolą, interesująca, nieprzesłodzona i niepodlana dydaktyką fabuła, klimatyczne ujęcia i czyniąca nastrój muzyka... Bardzo pasował mi tu także Tom Cruise, który niekiedy wg. mnie się nie sprawdza - vide: Jerry McGuire, ale we wspomnianym filmie tworzy hipnotyzującą, a zarazem odpychającą kreację, symbolu zła, które jest w nas. Ileż razy decyzję mające być nam ulgą w cierpieniu w konsekwencji niosą nam kolejny ból...? Uważam rowież, że dziecieca rola Kirten D. jest znaczącą w jej karierze i w kolejnych filmach nią, które widziałam nigdy już nie osiągnęła takiej świerzości jak podówczas kiedy bedąc dzieckiem na czas trwania filmu STAŁA się dorosła....Co ciekawe - powiem jeszcze - książka dużo gorsza, a może to kwestia tłumaczenia, nie wiem :).