PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Wyłączyłam

ocenił(a) film na 5

po godzinie. Niesamowicie nudny film.

użytkownik usunięty
himym

Rzeczywiście masz się czym chwalić najlepiej będzie jak tę opinię zachowasz dla siebie i idź oglądaj Swój Zmierzch !

ocenił(a) film na 5

Zmierzch jest nieporozumieniem.
Osoby nie lubiące "Wywiad.." to nie tylko fani tego g*wna.

himym

nie wiem czy saga "Zmierzch"jest aż takim gw*wnem jak mówisz, a "Wywiad..." zamierzam pooglądać bo jestem ciekawa :)

ocenił(a) film na 3
himym

ja zmęczyłem. ale łatwo nie było... rzeczywiście wyjatkowo nudne

ocenił(a) film na 8
kevin_moore

Jakieś drobne uzasadnienie? Moim zdaniem to dobry i wciągający film z ciekawymi bohaterami. Dużo napięcia, sporo akcji, niezła psychologia, jak na film o wampirach. Naprawdę niezłe aktorstwo, zwłaszcza w epizodach (zjawiskowy Banderas czy słodziutka Kirsten Dunst) ale też szczytowe osiągnięcie Drewnianego Toma. W sumie, nie jest to może jakaś rewelacja ale, to wciąż mój ulubiony film o wampirach.

ocenił(a) film na 3
erture

ale ciężko tu o jakieś uzasadnienie pozostajemy bowiem w sferze prywatnych odczuć... to nawet dziwne że tak mnie wynudził bo od strony technicznej nie mam mu nic do zarzucenia, chyba czasem tak bywa że coś zwyczajnie ci nie podejdzie...

ocenił(a) film na 8
kevin_moore

ok, chyba rozumiem, czasem też tak mam

ocenił(a) film na 5
kevin_moore

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 6
himym

ja zmęczyłam 40 min. gra aktorska bardzo dobra... niestety coś mi nie pasowało. ale podobnie jak poprzednicy, nie jest widać jakąś zagorzałą fanką tego typu filmów

himym

Podpisuję się pod tym. Nie wiem czy to przez opinie innych, czy po książce - ale oczekiwałam czegoś bardziej wciągającego.
Nie podobało mi się ani wersja historii Louis, ani postac Claudii, ani pominięcie niektórych wątków.
Mimo, że uwielbiam filmy kostiumowe to niestety "Wywiad..." pozostaje dla mnie bezpłciowy i kompletnie nudny.

ocenił(a) film na 8
himym

To niesamowicie pocięty film, bardzo różniący się od książki. Jednak to nadal jeden z ulubionych filmów. Nuda to pojęcie względne - jak to się mówi, tylko nudny człowiek się nudzi. Każdy film oglądam z zainteresowaniem, by mieć coś więcej do powiedzenia niż "nudne" nawet jeśli taki jest naprawdę...

ocenił(a) film na 5
axsas

Jeżeli człowiek usypia na filmie to znak,że trzeba go wyłączyć,a nie tracić czas.

ocenił(a) film na 8
himym

Ok, ale nie powinno się pisać o czymś czego się całego nie oglądało.

ocenił(a) film na 5
axsas

dokończyłam niestety później.