PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313529
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Spodziewałam sie czegoś więcej! Uwielbiam filmy o wampirach. Bardzo podobała mi sie "królowa potepionych", która ponoc jest gorsza. Jakoś tak uważam, że lepsza treść, obsada i wogóle. Chociaż Brad Pitt i młoda Dunst były ok. Cruisa nie lubie więc... a tak ogólnie to spac mi s ie chce i nie dotrwałam do końca@!

użytkownik usunięty
karcia_3

Co? Ty uwazasz ze krolowa potepionyc byla niezla? Zwariowalas? Przeciez ten film kompletnie znisczyl ksiazke! A co do wywiadu z wampirem to moge powiedziec ze jest super. Przynajmniej udalo sie oddac klimat ksoazek anne rice nie to co KP. Jak moglas przy tym zasnac, chyba ogladalas to nad ranem :P Mimo iz trwa 2 godziny to mi nigdy, powtarzam nigdy nie hccialo sie na nim spac! A ogladalam go juz prawie 10... Polecam do przeczytania ksiazke :P

No właśnie może dlatego, że nie czytałam książki. A podajcie mi jej pełny tytuł. Musze nadrobić zaległoście ;]. A co do Cruisa to ja go po prostu nie lubie, nie wiem czemu i pewnie z tego wzgledu jakoś nie mogłam go strawić w tej roli :/

karcia_3

Ojjj absolutnie sie nie zgadzam. A Cruis zagrał Lestata rewelacyjnie. A co do "królowej" to napisze tylko tyle NOŁ KOMENTS :/ bo juz o tym pisałam.

ocenił(a) film na 10
karcia_3

Armandzie zlituj się nad nami..... Rozumiem - nie czytałas książki "Krolowa Potępionych" - nie miałas porównania, jak bardzo s****yli film... Ale żeby "Wywiad z Wampirem" Ci się nie podobał?! Ksiązka pod tym samym tytułem, to jest podstawa... a dalej leci"
2. Wampir Lestat - twórcy Królowej wzieli z tego pare słów, zmiksowali, wycieli najważniejsze i nakręcili 1 część filmu....
3. Królowa Potępionych - twórcy wzieli samą końcówkę,. zmiksowali, wycieli najważniesze, i dokończeli film....

Mam nadzieję, że masz już obraz, Co właściwie oni zrobili... Ammy! Chyba zgodzisz sie ze mną, że pominięcie Bliźniaczek w "Królowej" sprawiło, że film absolutnie nie miał sensu!!!!

karcia_3

Oczywiscie się zgadam z Nataliee. Była tylko jedny z bliźiaczek, która do tego powinna mieć problemy z oczami, a w filmie z jej wzrokiem jest wszytko ok. Pozatym Akasha zgineła w "rytualny" sposob z rąk bliżniaczek, a nie przez wypicie "ostatniej kropli krwi" przez jedną z nich. No i w filmie nie było Louis'a czego nie umie zrozumiec.

karcia_3

No i w ksiązce była cała historia bliżniaczek, która zajmowała jeden z głownych watków książki, a tu nie było nic...

ocenił(a) film na 10
karcia_3

A ja twórcom filmu KP nie wybacze wycięcia całej roli Louisa i Armanda:P:P
A co do WzW, to jest rewelacyjny film:P

karcia_3

O tak nie mozna wybaczyc wyciescia Louisa - jest waznt dla nas i dla Lestata. Verdois - Armand wystepuje w filmie tylko jest go mało i wyglada (jak wszyscy) beznadziejnie...

ocenił(a) film na 8
Agu87

o kurde własnie przeczytalem królowa lepsza od wywiadu, to tak jakby powiedzieć że dracula coppoli nie umywała się do blade'a , takich filmów sie nie porównuje, dzisiaj w na polsacie :D

ocenił(a) film na 8
montek

przepraszam za bbłedy i nie na posacie tylko na TVN :D
pozdro dla fanów Bloodlines