PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313541
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

i to

ocenił(a) film na 8

mialbyc horror?? dla mnie to byla bajka a nie horrror

aywhat

pewnie liczyłeś na krwawą sieczke w stylu piątku 13-tego ?? cóż... nie masz się o co martwić bo film był dobry - tylko ty się nie znasz poprsotu :)

ocenił(a) film na 10
PerfectStranger

Film też mnie nie przestraszył, jednak ja się skupiałam na czymś innym,uważam, że film naprawdę bardzo dużo zyskał dzięki temu, że nie było tam bezmyślnej rąpaniny.Według mnie filmowcy mieli bardzo ciekawą wizje wampira. Nie przedstawili go jako potwora latającego na kiczowatych skrzydełkach z twarzą bohatera gry komputerowej, lecz jako istotę mającą ludzkie uczucia, która potrafi obdarzyć kogoś prawdziwą miłością. Przedstawiono wampira jako elegancką osobę, posiadające dobre maniery, a nie jak bestie rzucającą się na kawałek mięsa. Jednak wedłóg mnieten film to nie jest typowe ?straszydło?. Głównym wątkiem jest cierpienie oraz udręka jaką niesie ze sobą życie wieczne. Do tego jeszcze ta muzyka, szkoda, że nie dostała Oscara.

ocenił(a) film na 3
PerfectStranger

jasne! człowieku! to że komuś film sie nie podobał to nie znaczy że ten ktos sie nie zna! niektórzy sie znaja na wampirach i takiego typu filmach! poczytaj sobie o wampirach i wtedy sie wypowiadaj

ocenił(a) film na 3
aywhat

moją wypowiedź kieruje do dabus89 a jeżeli nazywają ten film horrorem to równie dobrze mozna tak nazwac bajki dla dzieci...

ocenił(a) film na 8
aywhat

'niektórzy sie znaja na wampirach'

o litości jak to brzmi. znasz jakiegoś?

film jest po prostu dobry. przemyślany z niesamowitym klimatem. tyle lat minęło, a wiele osób nadal go wspomina. :)

ocenił(a) film na 10
aywhat

idąc Twoim tokiem myślenie mogę o Tobie jedynie napisać:
"I to miał być człowiek, to jest idiota, a nie człowiek!..."
Sorry, że jestem niemiła, ale bardzo głupio podszedłeś do oceniania filmu: horror lub bajka. To już nie istnieją inne gatunki...?! Fajnie, że można uświadamiać ludzi, że istnieje dramat lub thiller hehe xD
Osz! Właśnie sobie przypomniałam o tym filmie i czuję ogromną chęć obejrzenia go...i to będzie już chyba setny raz xD