PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313541
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Wywiad z wampirem jest jednym z moich ulubionych filmów...książkę też przeczytałam i myślę, że jest to jedna z lepszych tego typu ekranizacji. No i tylko w Wywiadzie z wampirem Tom Cruise przypada mi do gustu i nikogo innego w roli Lestata już nie widze. Ale ogólnie tego Pana nie trawie...

heroine

Mi Tom nie wrzypadł do gustu. Czy on wygląda na 21 lat??

ocenił(a) film na 10
iwa7470

Eee no przyznam ze Cruise pasowal do roli jaka mu przypadla w filmie... Fajnie odegral to co odegrac mial. przyznam ze jak dotad ekranizacja troche bardziej mi sie spodobala niz ksiazka... jakos w ksiazce mozolnie to bylo opowiedziane co nie znaczy ze mi sie zle czytalo;) ale Vampir Lestat i QotD byly lepsze... do tego jeszcze Merrick, Vittorio, Armand... tez swietne ksiazeczki.. pozdroofka

ocenił(a) film na 9
iwa7470

a czy Banderas wyglada na 17 letniego blondaska?
film nie polega na oddaniu w 100% ksiazki , a na przetworzeniu jej w obraz (zupelnie inne medium , poslugujace sie zupelnie innymi srodkami przekazi) , nie jest to zadanie proste , oczywiscie , ale to , ze nie wszystko w tym filmie jest takie same jak w ksiazce uwazam za plus . Cruise idealnie oddal sposob bycia Lestata , takiego jakim go widzial Luis , choc juz do wizji z reszty ksiazek A.R. mi nie pasuje ... to samo Banderas , dodal pewnego dostojenstwa Armandowi

ocenił(a) film na 10
Litohoro_2

banderas nie wyglada na blondaska bo blondaskiem nie mial byc;p czarnowlosy Amadeo ktory po porwaniu od mariusa przejal dowodztwo nad klanem satanistycznych vampirow paryza zmienil imie na armand;p ale na 17 nie wyglada... co do reszty - zgodze sie z Toba;) (btw. info o armandzie z xiazki krew i zloto + jak pamietam w lestacie tez nie byl blondynem;)) pozdro

ocenił(a) film na 10
Lestat_10

Tak gwoli ścisłości, to z tego co pamiętam to Amadeo (vel Armand, jak kto woli) miał kasztanowe włosy... Ale może to tylko moja wyobraźnia :P

Pozdr.
M.

ocenił(a) film na 10
Mysza_2

Zapraszam na moje forum:
http://wampiry.fora.pl [wampiry.fora.pl]

heroine

Ja tam Toma lubię i uważam, że to bardzo dobry aktor. Niestety więszkość nie ocenia jego ról, tylko to, co robi prywatnie.
Jako Lestat był świetny, nikogo innego sobie w tej roli nie wyobrażam(Townsend w "Królowej Potępionych" zagrał słabo, w ogóle film był kiepski).
Mi książka i film podobają się właściwie tak samo.