Wywiad z wampirem jest jednym z moich ulubionych filmów...książkę też przeczytałam i myślę, że jest to jedna z lepszych tego typu ekranizacji. No i tylko w Wywiadzie z wampirem Tom Cruise przypada mi do gustu i nikogo innego w roli Lestata już nie widze. Ale ogólnie tego Pana nie trawie...
Eee no przyznam ze Cruise pasowal do roli jaka mu przypadla w filmie... Fajnie odegral to co odegrac mial. przyznam ze jak dotad ekranizacja troche bardziej mi sie spodobala niz ksiazka... jakos w ksiazce mozolnie to bylo opowiedziane co nie znaczy ze mi sie zle czytalo;) ale Vampir Lestat i QotD byly lepsze... do tego jeszcze Merrick, Vittorio, Armand... tez swietne ksiazeczki.. pozdroofka
a czy Banderas wyglada na 17 letniego blondaska?
film nie polega na oddaniu w 100% ksiazki , a na przetworzeniu jej w obraz (zupelnie inne medium , poslugujace sie zupelnie innymi srodkami przekazi) , nie jest to zadanie proste , oczywiscie , ale to , ze nie wszystko w tym filmie jest takie same jak w ksiazce uwazam za plus . Cruise idealnie oddal sposob bycia Lestata , takiego jakim go widzial Luis , choc juz do wizji z reszty ksiazek A.R. mi nie pasuje ... to samo Banderas , dodal pewnego dostojenstwa Armandowi
banderas nie wyglada na blondaska bo blondaskiem nie mial byc;p czarnowlosy Amadeo ktory po porwaniu od mariusa przejal dowodztwo nad klanem satanistycznych vampirow paryza zmienil imie na armand;p ale na 17 nie wyglada... co do reszty - zgodze sie z Toba;) (btw. info o armandzie z xiazki krew i zloto + jak pamietam w lestacie tez nie byl blondynem;)) pozdro
Tak gwoli ścisłości, to z tego co pamiętam to Amadeo (vel Armand, jak kto woli) miał kasztanowe włosy... Ale może to tylko moja wyobraźnia :P
Pozdr.
M.
Ja tam Toma lubię i uważam, że to bardzo dobry aktor. Niestety więszkość nie ocenia jego ról, tylko to, co robi prywatnie.
Jako Lestat był świetny, nikogo innego sobie w tej roli nie wyobrażam(Townsend w "Królowej Potępionych" zagrał słabo, w ogóle film był kiepski).
Mi książka i film podobają się właściwie tak samo.