PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11856}
7,3 5,5 tys. ocen
7,3 10 1 5527
6,2 9 krytyków
Yesterday
powrót do forum filmu Yesterday

Pamiętam ,że widziałem ten film dobrych kilka razy , gdy byłem dzieckiem.Dzisiaj obejrzałem go znowu i uważam , że jest świetny.Przywodzi na myśl wszystko to, co minęło.Ma swój niezwykły klimat i fajną obsadę.Wszystko to sprawia, że obraz ten wydaje się taki autentyczny.Piosenki doskonale podkreślają nastrój, podobnie jak wspaniałe zdjęcia (te chmury, które zawsze wiszą nad budynkami).Z chęcią obejrzę kolejny raz.

Martin_Eden

Masz rację. Klimat jest niesamowity, ogólnie film nieźle dołujący hehe, ale podobał się bardzo. Ktoś napisał, że zakończenie zepsuło efekt, ale według mnie było ono jak najbardziej trafione i świetnie podkleśliło cały klimat filmu. Przecie w życiu nie wszystko kończy się happy endem... Pozdr.

Nola_2

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja doceniam klimat tego filmu.Jeśli chodzi o zakończenie, to , gdy oboje mają wejśc na salę sądową, to mam wrażenie, ze tego nie zrobią, ale gdyby tak było, to pewnie wglądałoby to banalnie.Zresztą jak w życiu, nawet wielka miłośc może kiedyś się skończyć.

Martin_Eden

Zgadza się, ja też odniosłam takie wrażenie, ale faktycznie... Przecież nie chodzi nam o hollywoodzkie zakończenie,w Polsce jesteśmy, polskie realia trza pokazywać, bez litości:p

Nola_2

dokładnie takie samo miałem wrażenie! że a może jednak nie wejdą, zrezygnują... ale 'tu je Polska, ni ma letko' ;]

bardzo dobry film, końcówka także potrzebna

ocenił(a) film na 10
Martin_Eden

cholender, film generalnie świetny, niestety nie obejrzałam 'środkowej' części, bo mnie wezwano -,- ale to, co widziałam, było naprawdę, na poziomie!

ocenił(a) film na 8
Slashka

Slashko, musisz obejrzeć całość, inaczej być nie może! Bardzo dobry film, tak jak napisał autor tematu, dużo w nim nostalgii, wspomnień z młodych lat, pierwszych miłosnych uniesień i fascynacji. Przy tym świetne role drugoplanowe: Krystyna Feldman i Krzysztof Majchrzak.