PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555315}

Za czarną tęczą

Beyond the Black Rainbow
2010
6,1 3,0 tys. ocen
6,1 10 1 2984
5,2 6 krytyków
Za czarną tęczą
powrót do forum filmu Za czarną tęczą

...jest GENIALNY.
Powiem tylko że filmy tego typu są nieprawdopodobnie dobre, ale po prostu nie dla mnie. Czasami lubię obejrzeć coś, co każe szarym komórkom działać przy filmie co się nie często dzisiaj zdarza. Lecz wydaje mi się, że jest to kino za ambitne jak dla mnie, chociaż na pewno wrócę do niego za świetną rolę dr Nyle, oraz ten soundtrack.
Ścieżka dźwiękowa jest wyśmienita, wraz z obrazem tworzy coś na wzór pięknych malowideł w ciepłych czy w zimnych barwach, nowa (a raczej stara) forma sztuki jak dla mnie. Czemu ja o tym filmie nic nie słyszałem, to mogę chyba siebie tylko winić, ale widać też po liczbie tematów, że to nie jest film który jest znany w kraju nad Wisłą...
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakaś możliwość kupna gdzieś tego ost w porządnej jakości, najlepiej w formie elektronicznej, bo nic takowego gugle nie wypluwają.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

też poszukiwałam, ale nie ma. Można co najwyżej znaleźć fragmenty ścieżki dzwiękowej na youtubie, chociażby na tym kanale http://www.youtube.com/user/BlacklRainbow mam nadzieję że pomogłam, chociaż trochę :)

użytkownik usunięty
BeataaZiach

Niestety, jedyna ścieżka dźwiękowa jaka jest, to tylko ta wyciągnięta prosto z filmu w 128kbps. Niektóre utwory popoprawiałem i połączyłem (bo są podzielone na np.Night mode/Mother/Outside) i zauważyłem że mimo wszystko, przyjemnie się ich słucha wraz z odgłosami tego, co działo się na ekranie (Elena oglądająca TV, czy zapowietrzony doktor ogólnie mówiąc :)) Co do oficjalnego wydania to znalazłem komentarz kogoś http://gorgonmilk.blogspot.com/2013/01/help-me-find-it-beyond-black-rainbow.html , że w niedługim czasie soundtrack się pojawi, ale to i tak trwa wieczność...
Osobiście czekam na zapowiedź jakiejś nowej produkcji Cosmatosa, z tak zajebistym soundtrackiem.

ocenił(a) film na 10

a tak w ogóle to piosenka z końca filmu to SSQ - Anonymous

ocenił(a) film na 8
BeataaZiach

Dzięki z podpowiedź, wczoraj oglądałem film i szukałem ostatniej piosenki.
Cały soundtrack na LP zostanie wydany we Wrześniu.

ocenił(a) film na 9

poszukaj muzyki Sinoia Caves i Black Mountain to zespoly w ktorych udziela sie Jeremy Schmidt, ktory nagral sciezke do filmu. W samym filmie byl tez jakis numer Sinoia Caves o ile mnie pamiec nie myli

ocenił(a) film na 9
plone

jest tez mnostwo podobnej muzyki innych wykonawcow np: haus arafna, november novelet, shemale, legowelt, fondation, novamen, martial canterel, cerrone i cala masa innych

ocenił(a) film na 10
plone

dzięki cumplu, o ile mam mieszane uczucia co do samego filmu, to ścieżka dźwiękowa to arcydzieło.

ocenił(a) film na 10

A, no i jeszcze podobno cały soundtrack ma się pojawić we wrześniu tego roku

tak jak ktoś wspomniał, już jest. chociażby na spotify. no i do kupienia z katalogu jednej z najlepszych wytwórni w Stanach - Jagjaguwar. Plus recenzja na najważniejszym serwisie muzycznym na świecie http://pitchfork.com/reviews/albums/19753-sinoia-caves-beyond-the-black-rainbow- ost/

użytkownik usunięty
ethan33

Dzięki za te dobre wieści wszystkim, odsłuchałem i mam pewne smutne odczucia, otóż przyzwyczaiłem się do tych utworów, które były wycięte z filmu i mimo że są słabej jakości, to dźwięki z filmu w połączeniu z muzyką rozwalają system. I chyba zostawię sobie tamte utwory i nie będę zamieniał ich na te z oficjalnej ścieżki w swojej kolekcji...
Problemy pierwszego świata :/
Jeszcze raz dzięki za info.