PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555315}

Za czarną tęczą

Beyond the Black Rainbow
2010
6,1 3,0 tys. ocen
6,1 10 1 2994
5,2 6 krytyków
Za czarną tęczą
powrót do forum filmu Za czarną tęczą

ugh!

ocenił(a) film na 2

Ku przestrodze - nie sięgać pod żadnym pozorem! Właśnie jestem po seansie i już dawno nie miałem tak dosadnego poczucia straconego czasu. Film to bełkot bez ładu i składu zrobiony na psychodeliczną modłę - najwyraźniej autor uznał, że to wystarczy żeby zadowolić widza, a tak naprawdę to wystarczyło tylko i wyłącznie na trailer. W pełnometrażowym filmie przydałby się jeszcze jakiś sens. Omijać z daleka.

ocenił(a) film na 3
tymionek

Film bez scenariusza to nie film, racja. Czulem sie jakbym ogladal teledysk, tyle ze piosenki trwaja po 3 minuty a to gowno trwa prawie 2 godziny.

ocenił(a) film na 10
cykul

Po prostu nie lubisz tego typu filmów i tyle. Jest wiele teledysków, które dla mnie są większą sztuką niż spora część filmów (przykład - jeden teledysk 3-minutowy Aekerlunda potrafi zmiażdżyć 5 filmów - nie wiem - JJ Abramsa . Nie roztrząsajmy już po raz setny czy tysięczny to, że Ty wolisz obejrzeć to a kto inny co innego. Każdy ma swoje estetyczne i generalnie podejście do tego co uważa za sztukę. Mam nadzieję, że rozumiesz mój punkt widzenia. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
DamazyTilgner

Pustak z autora postu czy nie zauważył sensu filmu. Facet a właściwie coś miało kontrolę w instytucie a poza instytutem okazało się bezbronną istotą w stosunku do tej dziewczynki.

ocenił(a) film na 10
katarzyna_czyzyk

Tak jak podkreśliłem to w swoim wcześniejszym wpisie. Jedni lubią przysłowiową "Stary gdzie moja bryka" ich gust - nie krytykuję. Każdy ma swój. Dla mnie "Za czarną tęczą" nie był nudnym filmem. Wręcz przeciwnie. Uwielbiam filmy z takim klimatem gdzie po seansie człowiek zastanawia się godzinami "o co chodziło". Kwestia gustu. Pozdrawiam.