PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453515}

Zaczarowane baletki

Ballet Shoes
2007
6,7 8,8 tys. ocen
6,7 10 1 8791
5,0 2 krytyków
Zaczarowane baletki
powrót do forum filmu Zaczarowane baletki

Przyznam, że do produkcji telewizyjnych podchodzę nieco sceptycznie i dlatego "Baletki" pozytywnie mnie zaskoczyły przede wszystkim z racji naprawdę dobrego aktorstwa; Lucy Boynton w roli Possy zdała mi się najlepsza w całym filmie. Co do roli Emmy - w czasie oglądania filmu odniosłem wrażenie, że nie bardzo rozumiem, czemu tak się wściekała z powodu tego zostawiania stroju :D. Film sprawił wrażenie bardzo szybkiego tempa, jakby wycięli co najmniej połowę scen. Nie odebraliście takiego wrażenia? Książki nie czytałem tak więc nie miałem czego porównywać.
Poza tym zauważyłem, że właściciela domu zagrał ojciec Dudleya a jedną ze starszych pań - ciotka Dudleya z Więźnia Azkabanu - z początku w ogóle nie skojarzyłem jej twarzy :D.
Ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne - ciepły i przyjemny klimat, dobrze zagrany film. Jedyne, co mi nieco leżało to montaż, ale dlatego, iż odczułem jakby ogromne skróty w całym filmie.
Nie mogę się powstrzymać i powiedzieć, że Emma świetnie wyglądała w "Kopciuszku" i niebieski pasuje do niej jak ulał :D . Osobiście jednak uważam, że jej rolanajlepsza to "Więzień "Azkabanu i "Komnata Tajemnic".

8/10

ARM_y

Takie same odczułem wrażenie jak ty! Film miał strasznie szybki przebieg. Naprawdę tak jakby ucięli dużo scen. Ale to chyba typ takiego filmu. Emma zagrała świetnie ^^ Pozdrawiam wszystkich jej fanów oraz HP ^^

ocenił(a) film na 8
ARM_y

film byl fajny ;) w ogole sam zdziwiłem sie ze w TV go puszczaja ;p myslalem ze to nigdy nie nastąpi ;p co prawda "baletki" ogladalem juz dawno na youtube ale po ang;p teraz fajnie bylo wszystko zrozumiec ;) aha i dwa sprosotwania do kolegi powyzej: Emma(Pauline) grala w "Alicji w krainie czarow", a nie w kopciuszku przeciez tam byly karty...co do aktorow z HP to fakt gral ojciec Dudley'a ale nie przypominam sobie zeby tam grala ta aktorka ktora grala jego ciotke w HPi WA tylko byla kobita co grala pania Pomfrey( ze szkydła szpitalnego z HP i KT) to tyle pozdro!

ocenił(a) film na 8
Dann

Faktycznie to była "Alicja w Krainie Czarów" ;D. To wszystko przez to, że kiedy leciała to scena urwało sygnał w TV i wycięło ze 30 sekund filmu :P. Teraz już tylko czekam, aż wyjdzie u nas na DVD :).