Filmy katastroficzne na Pulsie często okazywały się sporym zawodem - nie licząc migracji Merkurego i plazmowego końca świata, Ostatnio mieliśmy też do czynienia z wielce chaotycznym Supercyklonem obfitującym w tornada i lawę, lecz ubogim w sens. Ocena "Zagłady planety Ziemi" mówi jedno, opisy użytkowników drugie - własną opinię możecie sobie wyrobić podczas dzisiejszego seansu, 08.10 o 20 w Pulsie.
Patrząc na filmografie reżysera będzie raczej źle. W poniedziałek Gredndel tego pana
Supercyklon był super nie tylko z nazwy! Dawno się tak nie bawiłem. Ale "Zagłada..." ma średnią aż 3.6 co nie rokuje zbyt dobrze. Może chociaż cycki będą...
No właśnie, ocena wysoka, opis zachęcający. Może się okazać, że film będzie klasy C!
Też chętnie luknę, zresztą nic innego ciekawego w telewizorni nie ma. Wiecie jak mam do wyboru polskie seriale i inne polskie durnowate programy przerywane 30 minutowymi reklamami to z chęcią luknę film klasy c,d,e a nawet i z i x
Chyba zaryzykuję i się skuszę, choć trauma po Supercyklonie jeszcze do końca mi nie przeszła.
Na IMDb jest oceniony 3,7/10. Może nie będzie tak źle. :)
Ojj. A tu był dźwięk ze Starcrafta, jak się klikało coś u Terran, nie pamiętam co, ale charakterystyczny xD
Na razie pokazali bitmapę bardzo zniszczonej Ziemi, dymy, szarość, zburzone budynki, i jakichś ludzi w kombinezonach ochronnych a potem: 48h wcześniej i rozmawiają na konferencji o czymś w rodzaju zderzacza hadronów który zwie się E E PE i ma być źródłem mega taniej czystej energii - JESTEM PEWIEN ŻE NIC NIE PÓJDZIE ŹLE.
Mega zabezpieczenie wielkiego zderzacza to:
- czytnik kart, do którego można z łatwością ukraść kartę każdemu
- czytnik linii papilarnych, do którego można pobrać odciski witając się z byle kim
- identyfikacja głosowa, która łapie nawet głos nagrany na byle czym.
Co mogło pójść źle?
Ale za to był gość , który zauważył intruza. W naszym kraju nikt by nie zwrócił uwagi :)
No, ale reakcyjność ograniczyła się do dania się uśpić. Czyli takie: Zareaguję, ale jakby to serio był terrorysta a nie jakiś Frank z nocnej zmiany którego nie znam, to liczę że będzie strzelał strzałkami a nie ostrą amunicją i idę spać.
I jak leciała fala dali reklamę... prawie jak w polsacie.
Ale... Marina Sirtis ze star treka to plus, za to,ze robiła lifting twarzy to znowu minus.
Nie jest tragicznie, mogłyby być lepsze efekty katastroficzne
Hasło z reklamy: "teraz możesz spędzać czas na czystym dywanie!"
Nie no kurde, coraz inteligentniejsze te hasła!
Hej, stary co dziś robimy? Idziemy do baru czy kina?
Nie, pospędzajmy czas na dywanie...
Ty to wiesz co to rozrywka!
jak ktos wczesniej spedzal czas tylko na brudnym dywanie, spedzanie go na czystym moze byc nie lada rozrywka :D
Walka o życie z plemionami roztoczy, które już wynalazły koło i mają rydwany, rzucają oszczepami...
A potem nagle... Cisza... Biel...
"Dywan pełen nienawiści"... Morgan Freeman... Samuel L. Jackson... Jason Statham... Soon in cinemas.
No nie wiem, ten komputerek się nieźle zabawiał tymi laserkami, jak w jakiejś platformówce na pegazusa.
Francuska policja złapała Mudżina, wpadli jacyś agenci (FBI?), wszyscy zaczęli wrzeszczeć, kamera się zatrzęsła, Mudżin uciekł i koniec bezsensownego ujęcia.
Jaka energia skacząca po uskokach i koło zderzaczy jakie równanie zagłady o co tu chodzi
Jeszcze Pola Hiksa? Mówisz o teorii unifikacji? Kowalski, opcje!
Nie no, film o fizykach dla fizyków.