PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 165 tys. ocen
7,4 10 1 164908
7,9 65 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

K

ocenił(a) film na 8

Pomysł wspaniały, wykonanie zastanawiające, ale całokształt tak zagmatwany, że śmiem
stwierdzić, że sam autor scenariusza się pogubił. Pościg za myślą wyjątkowo trzymający w
napięciu, jednak całkowity brak zaplecza analitycznego jest po prostu denerwujący.

Ogółem - głęboki, ciekawy film, ale przy tym totalnie zagubiony.

ocenił(a) film na 10
Kadente

A widziałaś inne filmy Kauffmana? To geniusz pogmatwanych, a zarazem genialnych filmów. Jedyne, co wprowadza tu zagmatwanie to to, że wszystko idzie w "tył". Widziałem o wiele bardziej "zagubione" filmy.

Kadente

Jak Twoim zdaniem tutaj Kauffman się pogubił, to radzę - nie oglądaj filmu "Synekdocha, Nowy Jork" :)

Kadente

Zgadzam się z autorką - pomysł był, myśl świetna i nie aż tak trudna do wyłapania, ale można ją było przedstawić o wiele bardziej przejrzyście.

ocenił(a) film na 8
lenag

Autorem, jeśli masz na myśli mnie :)

Kadente

Przepraszam :-)

ocenił(a) film na 9
Kadente

Nie zgadzam się z tym, że autor się pogubił - wręcz przeciwnie, wyprowadził w taki sposób tę historię, że o ile przez pierwszą godzinę filmu nie do końca rozumiałam przekazu to zakończenie sprawiło, że zakochałam się w tym filmie bez pamięci ;) ! W mojej opini jeden z najlepszych filmów o miłości, oryginalny pomysł , rewelacyjne wykonanie!

użytkownik usunięty
Kadente

W czym tu sie pogubic...?

ocenił(a) film na 8

W fabule... ? :)

użytkownik usunięty
Kadente

Nie, no, bez zartow. Fabula juz w 3/4 filmu staje sie juz w 100% logiczna.

użytkownik usunięty
Kadente

n/a Dubel.