PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464690}
2,9 5,8 tys. ocen
2,9 10 1 5787
2,0 3 krytyków
Zamiana
powrót do forum filmu Zamiana

O co wam ludzie chodzi?!?! Dno polskiego kina to min.: "Tylko mnie kochaj" czy "Dlaczego Nie?", ja poprostu nie jestem w stanie zrozumiec... nie jestem! Dlaczego te dwa gnioty, które wzbudzają we mnie wstyd za bycie polakiem, mają wyższą średnią niż ten film? Nie jest zły, a nawet moge ośmielić się twierdzić, że jest DOBRY. Niektórych śmieszy, niektórych nie, kwestia poczucia humoru, ale generalnie fabuła, i odwaga reżysera, że w takim kraju jak nasz, pokusił się o zagadnienia, które nie są tolerowane (takie jak homoseksualizm, chociażby scena łóżkowa dwóch pań). Możę to dlatego...?Generalnie fajnie pokazuje różnice płci, co mi sie podoba. "Żadna rewelacja"- powiecie, być może, ale i żadne DNO!

ocenił(a) film na 1
Secret_Fairy

Nie moge powstrzymac sie przed komentarzem do tego filmu... Te 2 filmy, ktore wymieniles, akurat mi sie "podobaly", bo byly to normalne polskie filmy o milosci - jednak bez zadnej rewelacji...ocena 6 mysle ze sprawiedliwa...natomiast odnosnie tego filmu, to jest jakies wielkie nieporozumienie - muzyka, ktorej nie da sie sluchac, fabula ponizej tolerancji, jedyne do czego nie mozna sie przyczepic, to do gry aktorskiej, reszta to oczywiscie, ze dno i mysle ze ocena 3 nie bedzie tutaj zawyzona (chociaz na poczatku chcialem dac 5).

tomaszhajncel

a oryginalność sie już nie liczy!? Jak oglądałam te "normalne polskie filmy o miłośći" to wiedziałam jak sie skończą po 5 pierwszych minutach...

ocenił(a) film na 1
Secret_Fairy

Masz racje, ale w tym filmie również fabuła była do przewidzenia, bo już podobne filmy były, więc według mnie nic nowego nie pokazali, pare odwaznych scen homoseksualnych, ktore tak na dobrą sprawę nie wniosły niczego do filmu.

ocenił(a) film na 10
tomaszhajncel

Czy was ludzie jaja cisną?

"Polskie filmy o miłości" to najniższej klasy masowa pseudo-rozrywka dla upośledzonych telemaniaków, którzy z niecierpliwością oczekują kolejnego odcinka "Mody na sukces" zastanawiając się czy nie przełączyć na Polsat bo tam leci Anna Maria w tym samym czasie co Izabela na tvnie!

Ten film wprowadza coś nowego, śmieszy, pokazuje satyrę naszego rządu, czy wy ludzie nie byliście w stanie wyczuć tych smaczków? Czy my w ogóle mówimy o tym samym filmie? Choć prawdziwie - jeśli ktoś nie ma zielonego pojęcia o polityce to uzna ten film za DNO.

Dla mnie jest to warta uwagi, dobrze zrobiona polska komedia, choć aktorzy wypadli słabo (Chujowa Liszowska).

ocenił(a) film na 1
kopytko117

No ja nie mam zielonego pojecia o polityce, moze dlatego mnie ten film nie smieszyl. Najwidoczniej malo ludzi interesuje sie polityczna scena.

Secret_Fairy

Jedyne co bylo dobre to muzyka - jak gdyby zywcem wyjeta z jakiejs disneyowskiej produkcji. Nigdy czegos takiego nie slyszalem w zadnym polskim filmie.