PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464690}
2,9 5,8 tys. ocen
2,9 10 1 5787
2,0 3 krytyków
Zamiana
powrót do forum filmu Zamiana

DNO!

ocenił(a) film na 1

Od dawna nie widziałam tak słabego filmu. Oglądając "Zamianę" czułam się zażenowana i zawstydzona, że jestem świadkiem czegoś tak obciachowego. Było mi głupio za aktorów, za reżysera, współczułam scenarzyście, żałowałam prodecenta, myslałam o żałosnym dystrybutorze.

A na koniec pokazu zorganizowanego przez tego ostatniego została mi wciśnięta ankieta z tendencyjnymi pytaniami na zasadzie: "jak bardzo film Ci się podobał?" - a)bardzo; b)bardziej; c)jeszcze bardziej.

Tandeta. Radzę omijać szerokim łukiem!
Pozdrawiam serdecznie,
G.

ocenił(a) film na 1
Gajowa

Jestem ciekawjakie wnioski zostały wyciągnięte z tej ankiety, ktorą tak wnikliwie wypełniłem:) Film to wpadka roku. Wielkie wspłczucie dla dystrybutora, ktory w dobie kryzysu utopił sporo kasy.

Gajowa

widzę wśród twoich ulubionych filmów Notting Hill, Dziennik Bridget Jones i Pocahontas, tym chętniej wybiorę się na Zamianę :)

i jeszcze drobna uwaga na przyszłość: załować kogoś i pisać że jest żałosny to nie to samo :)

ocenił(a) film na 1
robertos79

Dystrybutorzy są żałośni, bo produkcje jakie są wybierane i dystrbuowane na polskim rynku są do niczego. Na 10 wydanych filmów, 2 są dobre i ciekawe, reszta to papka. Znam sens słów, które wypowiadam. Raczej nie kulturalnie jest pouczać obce osoby w ten sposób jako anonimowy autorytet (wątpliwy zresztą). Dobrze, że nie zgubiłam literki albo błędu ortograficznego, pewnie też byś wyłapał.

Od moich ulubionych filmów wara. W tym, że lubię brytyjski humor nie ma nic dziwnego czy złego. A sentyment z dzieciństwa w postaci filmu animowanego to nic zawstydzającego. Na 20 filmów, które mam na tej liście wybrałeś trzy i rzeczywiście, bardzo mnie to ośmieszyło i poniżyło. To moje ulubione filmy, a nie arcydzieła kinematografii. Mogą mnie wprawiać w dobry nastrój, wzruszać, przekazywać coś ważnego. Co Ci do tego?

Po prostu. Jeśli jedyne co masz do powiedzenia obcej osobie, której nie znasz to niemiłe, nic nie wnoszące rzeczy to zwyczajnie nie zazdroszczę.

Idź na "Zamianę", oczywiście. Jeśli taka Twoja wola. Co mi do tego.

Gajowa

Gajowa

PREMIRA 20.02.2009 ....JESTEŚ WRÓŻKĄ??

Gajowa

dystrybutor jak każdy chce zarobić i dlatego takie filmy wybiera a że poziom polskiego widza jest na poziomie jaki jest to w dniu premiery sale będą pękać w szwach a ludzie będą wychodzić z bananami na ustach do samego wieczora i opowiadać znajomym na jakim to świetnym filmie byli. tutaj chodzi tylko i wyłącznie o zarobek a takie badziewia zarabiają najwięcej - czego przykładów w przeszłości było wiele. mogę się założyć, że w 20.02 więcej ludzi pójdzie na zamianę niż na wątpliwości z hoffmanem i meryl streep.

tak czy siak autorzy nieoczekiwanej zmiany płci są zdecydowanie bezpłciowi.

pozdrawiam

robertos79

Ocho! Powiało chłodem.. To przykre że na tej stronie roi się od negujących wszystko i wszystkich internetowych samoonanistów (cóż klawiatura przyjmie wszystko). Się krytyk nam trafił.. I to zna ortografię.. Co do filmu to wyszedłem już na trailerze.. z pokoju. Niestety jeszcze przez długi czas będziemy świadkami nieudolych prób stylizowania tzw. "polskiej komedii" typu "Tylko mnie Kochaj", "NIe kłam Kochanie" itp.

ocenił(a) film na 5
Gajowa

jeśli się nie mylę to premiera tego filmu jest 20 lutego 2009... może najpierw ZAMIEŃ swoją głowę na mądrzejszą...

ocenił(a) film na 1
dawcio930

Ludzie, co z Wami?!

Przecież wyraźnie napisałam - "pokaz zorganizowany przez dystrybutora".
Pokazy przedpremierowe. Słyszeliście o czymś takim...?!

"Jesteś wróżką." "Zamień głowę na mądrzejszą."
...Matko, co za poziom konwersacji.

Gajowa

Gajowa, w pełni Cię popieram, ale nie podpisuj się G. bo to się ludziom wiesz jak kojarzy...

ocenił(a) film na 1
georgo

O, pfff. Hahaha :)
A nie pomyślałam o tym wcześniej. Ok. Racja. Dzięki:P
Heheh.

Pozdrawiam Georgo!
Gajowa

Gajowa

Notting Hill, Dziennik Bridget Jones i Pocahontas, też lubię tę filmy i bardzo mi się spodobało to co napisałaś :D

jerzunio

ciężko były usiedzieć w kinie na trailerze tego "dzieła"...

jerzunio

też lubię Pocahontas i Nothing Hill
a zamiany nie oglądalem i nie zamierzam

ocenił(a) film na 1
kolgrim

Bardzo, bardzo, ale to bardzo zly film! Szkoda, ze nie ma oceny 0,5/10. Te pol punkta za ekipe aktorow, bo to sama smietanka polskiego kina. Ze tez zagrali w takim gniocie...

Uprzedzajac ewentualne zarzuty, ze bazuje na trailerze - film widzialem wczoraj na pokazie zorganizowanym przez dystrybutora w stolecznej Kinotece.

Stanowczo odradzam!

ocenił(a) film na 1
sponz

Ja też odradzam. Widziałam dziś ten film i jest żenujący, nie ma w nim nic śmiesznego! Jak dla mnie zmarnowana kasa i mój czas. Ocena 1/10, gdyby się dało to dałabym 0/10.

Gajowa

to interesujacce ze widzialas ten film juz 2 lutego, jak ten film jest w kinach od dzis czyli od 20 luteo.

no comment.

ocenił(a) film na 1
Enemie

Nie włączaj się do dyskusji, jeśli nie chce Ci się czytać wszystkich
postów lub po prostu czytać postów ze zrozumieniem. Autorka wątku
wyraźnie zaznaczyła, że widziała film na pokazie przedpremierowym
zorganizowanym przez dystrybutora.